24.2 C
Athens

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο ασύλληπτος Κέιν έγραψε ιστορία, βγήκε κερδισμένη η Άρσεναλ (vid)

Η Τότεναμ έχει αποδειχθεί αφιλόξενη τα τελευταία χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τελευταία φορά έφυγε με το διπλό από την έδρα της ομάδας του Αντόνιο Κόντε το μακρινό 2018.

Οι Πολίτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ήττα της Άρσεναλ και βρέθηκαν στο -5 από την πρωτοπόρο μετά την ήττα τους με 1-0 από την Τότεναμ η οποία δεν είχε στον πάγκο της τον Κόντε (βρίσκεται στην Ιταλία όπου χειρουργήθηκε) αλλά τον άμεσο συνεργάτη του, Κρίστιαν Στελίνι.

Οι παίκτες του ήταν άψογα στημένοι και αποφασισμένοι να κάνουν τη ζημιά στους Πολίτες κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη αφού πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά. Στο 15′ η πίεση απέφερε καρπούς καθώς ο Χόιμπιεργκ έκλεψε και άνοιξε με τη μία στα δεξιά της περιοχής για τον Χάρι Κέιν που δεν έχασε την ευκαιρία και σκόραρε το 200ό γκολ του στο πρωτάθλημα!

Μόνο ο Άλαν Σίρερ (260) και ο Γουέιν Ρούνεϊ (208) έχουν φτάσει σε αυτό τον αριθμό τερμάτων κάτι που επιβεβαιώνει και τη μεγάλη κλάση του φορ της Τότεναμ.

 

Μάλιστα, με αυτό το γκολ ο Χάρι Κέιν ξεπέρασε τον Τζίμι Γκριβς και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ με 267 τέρματα! Ασύλληπτο ρεκόρ σε μια ιστορική βραδιά για τον Άγγλο φορ.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πλάτος στην επίθεση και η μοναδική μεγάλη της στιγμή ήταν ένα δοκάρι του Μαχρέζ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ακόμα και μετά την είσοδο του Ντε Μπρόινε, οι φιλοξενούμενοι έκαναν διαρκώς σέντρες για τον Χάλαντ αλλά οι γηπεδούχοι τις καθάριζαν όλες με κορυφαίο τον Ρομέρο. Ο Αργεντινός στόπερ πάντως δεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση καθώς στο 87′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την Τότεναμ πάντως να πανηγυρίζει το τρίποντο σχετικά εύκολα κι αν είχε και καλύτερες τελικές επιλογές θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα.

Το αποτέλεσμα πάντως τη φέρνει – με ματς περισσότερο – στο -1 από την τετράδα – αλλά παράλληλα έκανε και δώρο στη… μισητή Άρσεναλ η οποία διατήρησε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Στελίνι): Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Χέιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς (79′ Σεσενιόν), Κουλουσέφσκι (89′ Σάντσες), Κέιν, Σον (84′ Μπισουμά)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Άκε, Λιούις, Σίλβα (84′ Γκουντογκάν), Ρόδρι, Μαχρέζ (59′ Ντε Μπρόινε), Άλβαρες, Γκρίλις, Χάλαντ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3/2

Τσέλσι – Φούλαμ 0-0

Σάββατο 4/2

Έβερτον – Άρσεναλ 1-0 (60′ Ταρκόφσκι)

Άστον Βίλα – Λέστερ 2-4 (9′ Γουότκινς, 32′ αυτ. Σούταρ / 12′ Μάντισον, 41′ Ιχεανάτσο, 45+2′ Τέτε, 79′ Πρατ)

Γουλβς – Λίβερπουλ 3-0 (5′ αυτ. Μάτιπ, 12′ Ντόουσον, 71′ Νέβες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας 2-1 (7′ πεν. Μπρούνο Φερνάντες, 62′ Ράσφορντ / 76′ Σλουπ)

Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-0 (87′ Μιτόμα)

Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον 3-0 (41′ Μι, 44′ Εμπεουμό, 80′ Γένσεν)

Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ 1-1 (3′ Γουίλσον / 32′ Πακετά)

Κυριακή 5/2

Νότιγχαμ – Λιντς 1-0 (14′ Τζόνσον)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (15′ Κέιν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς