21.3 C
Athens

Έβερτον – Άρσεναλ 1-0: Τα Ζαχαρωτά τιμώρησαν τους πρωτοπόρους και ανασαίνουν ξανά!

Ο άτυπος νόμος που θέλει τους προπονητές στο Νησί να πετυχαίνουν πάντα μεγάλα αποτελέσματα στο ντεμπούτο τους ίσχυσε ξανά: Ο Σον Ντάις έδωσε άλλον αέρα στην Έβερτον που πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη κόντρα στους κακούς και αμυντικά αφελείς Κανονιέρηδες

Έβερτον απ’ τα παλιά και σπουδαίο αποτέλεσμα -από κάθε άποψη- στο Γκούντισον Πάρκ και στην αναμέτρηση που άνοιξε το πρόγραμμα του Σαββάτου για την 22η αγωνιστική της Premier League.

Οι Μπλε του Λίβερπουλ προσγείωσαν απότομα την πρωτοπόρο Άρσεναλ, που πήγε με το «τουπέ» του φαβορί (κι όχι άδικα) στο Γκούντισον Παρκ και το «πλήρωσε», όπως και στις -όχι και τόσο- παλιές εποχές…

Τα Ζαχαρωτά, στο πρώτο παιχνίδι με τον Σον Ντάις στον πάγκο τους, έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να φτάσουν στη νίκη με 1-0 χάρη σε μία κεφαλιά του Ταρκόβσκι στο 60ο λεπτό μετά από λανθασμένη αντιμετώπιση στα μαρκαρίσματα από πλευράς Κανονιέρηδων στο καλοχτυπημένο κόρνερ του ΜακΝίλ.

Τελικώς, νίκη-ανάσα για τους γηπεδούχους που βγήκαν μετά από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ για την ομάδα του Αρτέτα ένα ηχηρό «χαστούκι», με την ανάσα της Μάντσεστερ Σίτι «κολλημένη» στον σβέρκο της (-5). Με λίγα λόγια, «πόλεμος» στην κορυφή και την ουρά του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών στο Νησί!

Η Άρσεναλ είχε την κατοχή, αλλά επί της ουσίας και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ανούσια, με την Έβερτον να είναι πιο αποτελεσματική και να απειλεί περισσότερο με τελικές μέσα από την περιοχή.

Τα συνολικά 13 σουτ των Λονδρέζων δεν δείχνουν και πολλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι από αυτά μόλις τα τρία κατέληξαν προς την εστία του Πίκφορντ, ο οποίος στάθηκε στη φάση του Σάκα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κόαντι να διώχνει σωτήρια και έγκαιρα την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η κεφαλιά του Ταρκόβσκι ήταν, εν τέλει, αρκετή και υπερπολύτιμη για την Έβερτον που πλέον ανασαίνει ξανά, όντας στο +1 από τη Γουλβς (με ματς παραπάνω) και εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Από την άλλη, η Άρσεναλ θα περιμένει να δει τι θα κάνει αύριο (5/2) η Σίτι στην έδρα της Τότεναμ ώστε να ξέρει αν θα διατηρήσει έστω το +5 από τους Πολίτες, που έρχονται με φόρα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3/2

Τσέλσι – Φούλαμ 0-0

Σάββατο 4/2

Έβερτον – Άρσεναλ 1-0 (60′ Ταρκόφσκι)

Άστον Βίλα – Λέστερ (17:00)

Γουλβς – Λίβερπουλ (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Μπράιτον – Μπόρνμουθ (17:00)

Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον (17:00)

Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή 5/2

Νότιγχαμ – Λιντς (16:00)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς