18.2 C
Athens

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2: Εμφάνιση πρωταθλήτριας στο ντέρμπι και στο +8 από τη Μάντσεστερ Σίτι! (vid)

Η μαγική Άρσεναλ επικράτησε εκτός έδρας της Τότεναμ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου μετά από 9 χρόνια, αύξησε τη διαφορά στους 8 βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος

Η Άρσεναλ επιβεβαιώνει αγωνιστική με αγωνιστική πως φέτος έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και γιατί να μην τον πιστεύει όταν κάνει τέτοιες εμφατικές νίκες όπως αυτή εκτός έδρας απέναντι στην Τότεναμ (0-2) στο παραδοσιακό ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου;

Οι Κανονιέρηδες χρειάστηκαν 9 χρόνια για να νικήσουν εκτός έδρας – για το πρωτάθλημα – την ομάδα του Αντόνιο Κόντε και το πέτυχαν με ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο όπου απειλήθηκαν μόλις μια φορά και εκεί επενέβη ο Ράμσντεϊλ.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν πολλές φορές στην περιοχή του Λορίς και από την πλευρά του Σεσενιόν ο Σάκα έκανε ό,τι ήθελε. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις στο 14′, ο Άγγλος κατέβασε την μπάλα από τη βαθιά μπαλιά του Πάρτεϊ, μπήκε στην περιοχή και από το ύψος του άουτ έκανε μια σέντρα που αιφνιδίασε τον Λορίς.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε κάκιστη αντίδραση και έστειλε την μπάλα στα δικά του δίχτυα στο παρθενικό του αυτογκόλ στο πρωτάθλημα!

 

Ο Πάρτεϊ σημάδεψε το δοκάρι λίγα λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ κι ενώ την ευκαιρία του είχε κι ο Ενκέτια που σταματήθηκε από τον τερματοφύλακα της Τότεναμ. Το δεύτερο γκολ που ήθελε το βρήκε πάντως η Άρσεναλ με τον Έντεγκαρντ να πιάνει έναν τρομερό κεραυνό για το 0-2.

 

Οι γηπεδούχοι έκαναν μια προσπάθεια να απειλήσουν αφού όμως είχαν δεχθεί το δεύτερο γκολ.

Ο Ράμσντεϊλ είχε σωτήριες επεμβάσεις αλλά και οι στόπερ της Άρσεναλ ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά ειδικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ενώ μετά το 70′ και παρά τις αλλαγές που έγιναν, η Τότεναμ σταμάτησε να είναι απειλητική και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα διαφύλαξε το προβάδισμά της και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς στο φινάλε για τη νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στον μεγάλο στόχο.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Κόντε): Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λανγκλέ (88′ Ντέιβις), Ντόχερτι (71′ Ριτσάρλισον), Σαρ (76′ Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν (75′ Πέρισιτς), Κουλουσέφσκι (88′ Χιλ), Κέιν, Σον

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (85′ Τομιγιάσου), Έντεγκαρντ (90+4′ Βιέιρα), Πάρτεϊ, Τζάκα, Σάκα, Ενκέτια (90+4′ Σμιθ-Ρόου), Μαρτινέλι (79′ Τίρνι)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13/1

Άστον Βίλα – Λιντς 2-1 (3′ Μπέιλι, 64′ Μπουεντία / 83′ Μπάμφορντ)

Σάββατο 14/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (79′ Φερνάντες, 82′ Ράσφορντ / 60′ Γκρίλις)

Γουλβς – Γουέστ Χαμ 1-0 (48′ Ποντένσε)

Έβερτον – Σαουθάμπτον 1-2 (39′ Ονανά / 46′, 78′ Γουόρντ-Πράουζ)

Μπράιτον – Λίβερπουλ 3-0 (47′, 53′ Μαρτς, 82′ Γουέλμπεκ)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λέστερ 2-0 (56′, 85′ Τζόνσον)

Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ 2-0 (39′ πεν. Τόνεϊ, 75′ Γένσεν)

Κυριακή (15/1)

Νιούκαστλ – Φούλαμ 1-0 (89′ Ίσακ)

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 1-0 (64′ Χάβερτς)

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2 (14′ αυτ. Λορίς, 36′ Έντεγκαρντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς