16.4 C
Athens

Μ. Γιουνάιτεντ – Μ. Σίτι 2-1: Το Μάντσεστερ είναι κόκκινο, επική ανατροπή με Ράσφορντ και… VAR! (vid)

Αίμα κι άμμος στο ντέρμπι του Μάντσεστερ: Η Γιουνάιτεντ έφερε τούμπα το ματς και πήρε σπουδαία νίκη με Φερνάντες και Ράσφορντ, τη στιγμή που οι Πολίτες ακόμα τα βάζουν με τον διαιτητή και το VAR για τη φάση του 1-1 - Χαμός στη μάχη της κορυφής με 3 ομάδες να διεκδικούν πλέον τον τίτλο

Τι φινάλε ήταν αυτό στο ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Αίμα κι άμμος ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, με τους Κόκκινους να πανηγυρίζουν μία τεράστιας σημασίας νίκη με ανατροπή (2-1) που τους φέρνει ακόμα και μέσα στο κόλπο για τον τίτλο στη συναρπαστικά φετινή Premier League!

Μπρούνο Φερνάντες και Ράσφορντ έφεραν «τούμπα» το ματς μέσα σε 3 λεπτά για την ομάδα του Τεν Χαγκ, ο Γκρίλις είχε βάλει προσωρινά μπροστά στο σκορ τους προβληματικούς Πολίτες που «φωνάζουν» για τη φάση του 1-1 καθώς θεωρούν ότι ο Ράσφορντ που ήταν οφσάιντ εμπόδιζε την άμυνα των Γαλάζιων, μέχρι να έρθει ο Φερνάντες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον. Madness, που λένε και στο Νησί…

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΠΟΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

ΤΟ 2-1 ΤΟΥ ΡΑΣΦΟΡΝΤ

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση από το ξεκίνημά του και δυνατές μονομαχίες αλλά λιγοστές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο μισάωρο.

Εκεί, το έναυσμα έδωσε η Σίτι που ανέβασε ρυθμούς μετά το 55′ και στην πρώτη της καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Γκρίλις μετά από σέντρα ακριβείας του Ντε Μπρόινε.

Έλα που όμως οι γηπεδούχοι σαν να αφυπνίστηκαν από αυτό το «φθηνό» γκολ που δέχθηκαν και παρόλο που με εντολή Τεν Χαγκ ήταν συνεχώς πίσω από την μπάλα με την κατοχή να φτάνει και στο 75% υπέρ των Πολιτών, στο τέλος δικαιώθηκαν.

Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάστηκε να βάλει… το χεράκι του και το VAR, καθώς στη φάση του 1-1 ο Ράσφορντ που είναι εκτεθειμένος κάνει κίνηση προς την μπάλα πριν σκοράρει ο Μπρούνο Φερνάντες, αλλά τον διαιτητή να δείχνει σέντρα.

Αυτό το γκολ ήταν αρκετό, σαν τη βροχή πριν την καταιγίδα, για να έρθει ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Μάρκους Ράσφορντ να κάνει το 2-1 τρία λεπτά αργότερα (82′), μετά από γύρισμα του Γκαρνάτσο, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έψαξε την ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά, αυτή δεν ήρθε ποτέ και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία στο ντέρμπι του Μάντσεστερ που «βάφτηκε» κόκκινο και έφερε το σύνολο του Τεν Χαγκ στο -1 από τους 2ους Πολίτες. Χρυσή ευκαιρία για την Άρσεναλ (παίζει με την Τότεναμ εκτός στις 15/1) να ξεφύγει ξανά 8 βαθμούς από τη Σίτι μετά από 20 αγωνιστικές στην Αγγλία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή (13/1)

Άστον Βίλα – Λιντς 2-1 (3′ Μπέιλι, 64′ Μπουεντία / 83′ Μπάμφορντ)

Σάββατο (14/1)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (79′ Φερνάντες, 82′ Ράσφορντ / 60′ Γκρίλις)

Γουλβς – Γουέστ Χαμ (17:00)

Έβερτον – Σαουθάμπτον (17:00)

Μπράιτον – Λίβερπουλ (17:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λέστερ (17:00)

Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ (19:30)

Κυριακή (15/1)

Νιούκαστλ – Φούλαμ (16:00)

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας (16:00)

Τότεναμ – Άρσεναλ (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς