25.3 C
Athens

Η φανταστική Μπράιτον σμπαράλιασε τη Λίβερπουλ, η Νότιγχαμ έβαλε τις πρώτες βάσεις για παραμονή (vid)

Οι Γλάροι ισοπέδωσαν με 3-0 την κάκιστη Λίβερπουλ και την προσπέρασαν στη βαθμολογία με αποτέλεσμα να την αφήσουν στο -7 από την 4άδα - Τεράστια νίκη για τη Νότιγχαμ που βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη

Ποιος να σταματήσει αυτή την Μπράιτον που φέτος πραγματοποιεί μια ονειρεμένη πορεία; Σίγουρα όχι η φετινή Λίβερπουλ που γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο Amex και είδε τους Γλάρους να την προσπερνούν στη βαθμολογία και να φτάνουν τους 30 βαθμούς (στο -2 από την αντίπαλό τους οι Κόκκινοι).

 

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ήταν ανώτερη και σε κατοχή μπάλας και σε ευκαιρίες αλλά τα γκολ άργησαν να έρθουν. Ο φορμαρισμένος Μαρτς πέτυχε δύο με φανταστικά τελειώματα στο 47′ και στο 53′ ενώ ο Γουέλμπεκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μετά από εκτέλεση πλαγίου κι αφού εξέθεσε τον Γκόμεζ πριν εκτελέσει.

Η Νότιγχαμ πανηγύρισε τεράστια νίκη με 2-0 απέναντι στη Λέστερ και πέτυχε δεύτερη σερί νίκη και διατηρήθηκε αήττητη για τρίτη διαδοχική αγωνιστική ενώ έφτασε τους 20 βαθμούς και βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπρένταν Τζόνσον που σκόραρε και τα δύο τέρματα στο 56′ και στο 86′ από ισάριθμες ασίστ του Γκιμπς-Γουάιτ.

Η Σαουθάμπτον με ανατροπή πέρασε από το Γκούντισον Παρκ απέναντι στην Έβερτον (1-2) και πέτυχε το πρώτο της τρίποντο μετά τις 19 Οκτωβρίου. Η κεφαλιά του Ονανά στο 39′ έφερε το 1-0 για τους γηπεδούχους που… κατέρρευσαν στο β’ και δέχθηκαν δύο φανταστικά γκολ από τον Γουόρντ-Πράουζ.

Η Γουλβς με υπέροχο πλασέ του Ντάνιελ Ποντένσε επικράτησε με 1-0 της Γουέστ Χαμ στο Μολινό και έδειξε πως τόσο με τις προσθήκες όσο και με την αλλαγή προπονητή μπορεί να σώσει την κατηγορία. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε στο 48′. Οι Λύκοι έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Σεμέντο, αυτός άνοιξε για τον Νούνες που έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ποντένσε που έπιασε με τη μία το σουτ και πέτυχε το πέμπτο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13/1

Άστον Βίλα – Λιντς 2-1 (3′ Μπέιλι, 64′ Μπουεντία / 83′ Μπάμφορντ)

Σάββατο 14/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (79′ Φερνάντες, 82′ Ράσφορντ / 60′ Γκρίλις)

Γουλβς – Γουέστ Χαμ 1-0 (48′ Ποντένσε)

Έβερτον – Σαουθάμπτον 1-2 (39′ Ονανά / 46′, 78′ Γουόρντ-Πράουζ)

Μπράιτον – Λίβερπουλ 3-0 (47′, 53′ Μαρτς, 82′ Γουέλμπεκ)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λέστερ 2-0 (56′, 85′ Τζόνσον)

Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ (19:30)

Κυριακή (15/1)

Νιούκαστλ – Φούλαμ (16:00)

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας (16:00)

Τότεναμ – Άρσεναλ (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς