20.8 C
Athens

Έλληνες και ξένοι διαιτητές ακολουθούν τους κανονισμούς της «εξυγίανσης» στη Super League (vids)

Η «εξυγίανση» δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη: από τους ορισμούς των ξένων διαιτητών μέχρι το à la carte VAR και τους πάσης φύσεως Διαμαντόπουλους, όλα λειτουργούν βάσει σχεδίου

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει τον Άρη στην Τούμπα σε αγώνα κανονικής περιόδου πρωταθλήματος. Η αγωνιστική ανεπάρκεια των Κιτρίνων ωστόσο δεν αποτελεί άλλοθι για τους Ούγγρους διαιτητές του ντέρμπι, ούτε βέβαια και για τους Έλληνες εντολείς τους. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, καμία διαιτησία δεν είναι τυχαία στον θαυμαστό κόσμο της Super League.

Ακόμα και οι πιο αφελείς και απονήρευτοι φίλαθλοι έχουν αντιληφθεί πώς παίζεται το έργο και κυρίως, ποιο είναι το επιθυμητό φινάλε του. Η φετινή προτίμηση στον Παναθηναϊκό βγάζει μάτι με σκανδαλώδεις διαιτησίες υπέρ των Πρασίνων σχεδόν σε κάθε ματς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αφήνονται στην τύχη τους τα άλλα δυο μέλη της πρώην τριπλής «εξυγιαντικής συμμαχίας».

Το χθεσινό ΠΑΟΚ – Άρης προστέθηκε σε μια μακρά αλυσίδα «κρουσμάτων» που επιβεβαιώνουν αυτό που κάποιοι υποψιάζονται εδώ και καιρό. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης» το VAR και οι ορισμοί ξένων διαιτητών λειτουργούν εντελώς προσχηματικά, εξυπηρετώντας σκοπούς που πλέον φαίνονται με γυμνό μάτι. Χωρίς ριπλέι και χωρίς… on-field review.

Ο Μπόγκναρ που αποτελεί το τέλειο άλλοθι για τον Πάρντιου και το συνεχές «άδειασμα» σε δύο Λατίνους

O Ούγγρος Μπόγκναρ ήρθε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα φέτος. Η πρώτη ήταν για το Άρης – Ολυμπιακός, εκεί όπου πέρασε απαρατήρητος χάρη στην ερυθρόλευκη αυτοχειρία. Με λίγα λόγια, δεν χρειάστηκε να διαπιστώσουμε τις προθέσεις του αφού οι πρωταθλητές διευκόλυναν το έργο του.

Στο ντέρμπι της Τούμπας πάλι, πήραν όλοι χαμπάρι για ποιον λόγο ορίστηκε. Ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να μείνει πίσω από τον Ολυμπιακό, άσε που ένα ακόμα «μήνυμα» στον Άρη του Καρυπίδη πάντοτε πιάνει τόπο. Στην τελική, ας πρόσεχε τις παρέες του και ας φρόντιζε να μην έχει καλές σχέσεις με τους Πειραιώτες.

Το φάουλ που κάνει ο Κουλιεράκης στον Πίρσμαν θα το έδινε ακόμα και ο Γιάννης Καλπαζίδης, καλή του ώρα όπου κι αν βρίσκεται. Δεν συζητάμε για μια μόνο παράβαση: πριν καβαλήσει τον αντίπαλό του, ο παίκτης του ΠΑΟΚ τον έχει κλειδώσει με μια λαβή και τον κρατά καθηλωμένο στο έδαφος προτού καν φτάσει η μπάλα στο μέρος τους. Και να μην είχε ακολουθήσει το καβάλημα δηλαδή, η λαβή ήταν από μόνη της αρκετή για να σφυριχτεί φάουλ και να τελειώσει εκεί η φάση.

ΠΑΟΚ Άρης Κουλιεράκης Πίρσμαν

Κι εντάξει, πες ότι ο Μπόγκναρ τυφλώθηκε από τους λαμπερούς προβολείς και δεν είδε αυτό που είδαν όλοι οι υπόλοιποι. Ο συμπατριώτης του στο VAR τι δικαιολογία είχε; Τι ακριβώς δηλαδή τσέκαρε και έδωσε το ΟΚ στον Μπόγκναρ ώστε να γίνει σέντρα; Τα ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά διότι το έγκλημα αυτή τη φορά ήταν άριστα οργανωμένο. Σε αντίθεση με εκείνο της Λεωφόρου που ο VAR κάλεσε τον Κέλετ να ξαναδεί την «παράβαση» του Άβιλα, όχι βέβαια επειδή ήταν εντός περιοχής αλλά γιατί δεν υπήρχε κάτι που να στοιχειοθετεί πέναλτι.

Την Τρίτη πάλι, με το ματς στο 0-0, ο χαρισματικός Διαμαντόπουλος σφύριξε λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα για να καταλογίσει επιθετικό φάουλ σε βάρος του Παπασταθόπουλου. Το ότι η παράβαση έγινε από τον παίκτη του Ιωνικού δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Η μαγκιά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο Διαμαντόπουλος βιαζόταν να σφυρίξει μόνο και μόνο για να ακυρώσει τυχόν παρέμβαση του VAR.

Προσέξτε, μιλάμε για φάση που ακόμα και ο Βαρούχας μίλησε για αμυντικό φάουλ, το οποίος ασφαλώς δεν θα είχε κανέναν λόγο να καταλογιστεί εφόσον η φάση καταλήγει σε γκολ. Δείτε το παρακάτω βίντεο από τον σχολιασμό που έκανε ο γνωστός τηλεκριτικός στη χθεσινή Αθλητική Κυριακή…

 

Γενικώς και ειδικώς, οι εξυγιαντές δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη. Η λογική λέει πως το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός της Κυριακής θα παιχτεί στα ίσια, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο. Βλέπετε, στο ντέρμπι του πρώτος γύρος οι Πράσινοι σπρώχτηκαν ανελέητα με δυο πέναλτι που θύμιζαν εποχές Βαρδινογιάννη. Ευτυχώς τα χρόνια πέρασαν, τα ήθη άλλαξαν κι έτσι οι διαιτητές, ξένοι και Έλληνες, μπορούν να σφυρίζουν ό,τι θέλουν χωρίς να φοβούνται ότι θα έχουν την τύχη του αλησμόνητου Φίλιππου Μπάκα.

Αν και έχουν γίνει απίστευτα πράγματα στις πρώτες 16 αγωνιστικές, ενδεχόμενη δυναμική επιστροφή του Ολυμπιακού σε σταθερά καλή αγωνιστική κατάσταση θα κάνει τις σφαγές που έχουν προηγηθεί να μοιάζουν με χαδάκια. Ο Διαμαντόπουλος έστειλε το πρώτο μήνυμα του 2023 με το σφύριγμα – έκτρωμα που ακύρωσε το καθαρό γκολ του Χάμες Ροντρίγκες. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια αν οι Ερυθρόλευκοι σταματήσουν να δίνουν δικαιώματα όπως αυτά στους Ζωσιμάδες…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

«Και ο Ολυμπιακός χώρια»: Ακριβώς όπως το είχαν γράψει οι ορκισμένοι εχθροί του

Ο Mythbuster γράφει για τη μεγάλη δικαίωση των εχθρών του Ολυμπιακού και εξηγεί για ποιον λόγο ο μεγαλύτερος και λαοφιλέστερος ελληνικός σύλλογος θα είναι πάντα «χώρια» από τους υπόλοιπους

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έζησε στην Πόλη μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια

Ο 21χρονος τερματοφύλακας ήταν ο μεγάλος ήρωας του Ολυμπιακού στον δρόμο προς την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League πιάνοντας τρία πέναλτι, σε μία βραδιά που θα τη θυμάται για πάντα ως την απαρχή ενός υπέροχου ερυθρόλευκου παραμυθιού

Τρομερός Μασούρας: «Αυτή η πρόκριση ήταν για το Ριαθόρ, τη Γιουβέντους κι όλους τους αποκλεισμούς στο 90’»

Μυθική δήλωση Μασούρα για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League - «Για τον αποκλεισμό από τους ομίλους από τον Τζέραρντ. Για το Ριαθόρ στο 90’, για τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους εννοείται, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»