22.1 C
Athens

Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-2: Ποδαρικό στο 2023 με γκολάρες Φορτούνη και Μπακαμπού! (vid)

Με δύο καταπληκτικά γκολ από Φορτούνη και Μπακαμπού ο Ολυμπιακός άνοιξε το 2023 με τον τρόπο που έκλεισε το 2022: ανεβασμένοι οι Ερυθρόλευκοι όπως έδειξαν και στη Νεάπολη, πολύ καλό ντεμπούτο από Ροντινέι

Έξι λεπτά ήταν αρκετά στη Νεάπολη για τον Ολυμπιακό που άνοιξε το 2023 με τον τρόπο που έκλεισε το 2022! Με ωραίες συνεργασίες και ακόμα καλύτερα γκολ για τη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας καθάρισαν εύκολα την υπόθεση-τρίποντο με 0-2 απέναντι στον Ιωνικό και βρίσκουν ακόμα περισσότερο τη χημεία τους με την ενδεκάδα που διατηρεί ο Μίτσελ μεσοεπιθετικά.

 

Η μεγάλη είδηση ήταν το ντεμπούτο του Ροντινέι ο οποίος δεν δέχθηκε πίεση αμυντικά, ενώ είχε πολλά ανεβάσματα επιθετικά και έδειξε ένα πολύ θετικό πρώτο δείγμα ειδικά με τις σέντρες του.

Οι Ερυθρόλευκοι άσκησαν τρομερή πίεση ψηλά, δεν απειλήθηκαν και πέτυχαν δύο καταπληκτικά γκολ σε διάστημα 6′ για να πανηγυρίσουν το τρίποντο.

Στο 34′ ο Χάμες Ροντρίγκες γύρισε υπέροχα για τον Χουάνγκ που πέρασε κάθετα στον Μπακαμπού κι εκείνος με τρομερό τελείωμα έγραψε το 0-1.

 

Πέρασαν έξι λεπτά για να αναλάβει δράση ο φορμαρισμένος Φορτούνης ο οποίος συνέκλινε από τα αριστερά με την αγαπημένη του κίνηση κι έπιασε ένα φοβερό φαλτσαριστό σουτ που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Χουτεσιώτη.

 

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός κλείδωσε το ματς, με το δεύτερο μέρος να έχει… διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Χάμες Ροντρίγκες είχε κάποιες καλές στιγμές – ειδικά με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στην οποία είχε απάντηση ο Χουτεσιώτης – και κυνηγούσε διακαώς ένα γκολ που δεν βρήκε.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη Νεάπολη, ο Μίτσελ αισθανόταν άνετος στον πάγκο και προχώρησε σε διάφορες αλλαγές διαχείρισης, με την ομάδα του να κρατά εύκολα το μηδέν παθητικό για δεύτερο σερί παιχνίδι κυρίως χάρη στην πίεση που άσκησε ψηλά.

Ο Ιωνικός έκανε την πρώτη του τελική στο 88′ με τον Χρήστο Ιωαννίδη που έπιασε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Πασχαλάκης μάζεψε άνετα την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει διαρκώς και το δείχνει (είχε ευκαιρίες στο 90′ για το 0-3 με το μονοκόμματο σουτ του Ελ Αραμπί αλλά και στις καθυστερήσεις με το σουτ του Σαμασέκου που έδιωξε ο Χουτεσιώτης), μείωσε στους τρεις από τη δεύτερη ΑΕΚ (στους επτά η διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό) και θα θελήσει να δώσει συνέχεια στο σερί του – και να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Κυριακής – μπροστά σε 11.000 φίλους του στον Βόλο!

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Νεάπολης

Σκόρερ: 34′ Μπακαμπού, 40′ Φορτούνης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Άοσμαν / Ρέαμπτσιουκ

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Φαντιγκά (81′ Χ. Ιωαννίδης), Σόουζα, Βαλεριάνος, Ρουμπουλάκου (81′ Κάνιας), Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Λοβέρα (65′ Ελευθεριάδης), Σάκιτς, Άοσμαν (65′ Καμπράλ), Μασάς (51′ Μάντζης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (84′ Σαμασέκου), Φορτούνης (66′ Μασούρας), Μπιέλ (74′ Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες Ροντρίγκες (84′ Μπουχαλάκης), Μπακαμπού (74′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς