21.2 C
Athens

Εντάξει ο Φαλ, αλλά πήρατε χαμπάρι τι συνέβη με τον Μπολομπόι;

O Insider του ΑΘΛΟΥ αποκαλύπτει τη στατιστική παραδοξότητα στην περίπτωση του MVP του ΟΑΚΑ, Μουσταφά Φαλ και υπογραμμίζει τη σαρωτική επιρροή του Τζόελ Μπολομπόι στον ιστορικό θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού

Λίγη ώρα πριν ξημερώσει η παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2023, ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό με μια διπλά ιστορική νίκη. Όχι μόνο επειδή ήταν η 10η σερί ερυθρόλευκη επικράτηση σε αιώνιο ντέρμπι, αλλά και γιατί το +24 συνιστά τη μεγαλύτερη διαφορά από τότε που οι Πράσινοι έχουν ως έδρα τους το ΟΑΚΑ (σεζόν 1995/96). Ίσως μάλιστα να ήταν και λίγο μεγαλύτερη αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έδινε εντολή… fair play στην τελευταία επίθεση των νταμπλούχων.

«Για πάντα στο Λιμάνι Αγγελόπουλοι»: Το ΣΕΦ πήρε… φωτιά στην υποδοχή της αποστολής του Ολυμπιακού (vid)

MVP του ανεπανάληπτου θριάμβου ήταν ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ισοπέδωσε κάθε αντίπαλο στα 24 λεπτά που αγωνίστηκε. Στο ασύλληπτο 9/10 δίποντα του Γάλλου προστίθενται τα 9 ριμπάουντ και οι 5 ασίστ που μοίρασε, φτάνοντας έτσι την εκπληκτική επίδοση των 33 βαθμών στο PIR.

Αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη και πιθανότατα ούτε η τελευταία φορά που ο Φαλ έκανε πάρτι  κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα οι μονομαχίες του με τον Παπαγιάννη έχουν γίνει εδώ και καιρό αφορμή για…. επίθεση στον Έλληνα σέντερ από πολλούς οπαδούς της ομάδας του, οι οποίοι του χρεώνουν «ψυχολογικά» (και κάμποσα ακόμη) όταν βρίσκει μπροστά του τον πύργο των Πειραιωτών.

Και όμως, παρά την τρομακτική παράσταση του Μουσταφά, η διαφορά στο σκορ υπέρ του Ολυμπιακού προέκυψε όταν ο ίδιος βρισκόταν εκτός παρκέ. Κάτι που ελάχιστοι πρόσεξαν κατά τη διάρκεια του ματς ήταν πως οι νταμπλούχοι πατούσαν γκάζι και άφηναν πολύ πίσω τον ΠΑΟ όταν είχαν στην πεντάδα τους τον Τζόελ Μπολομπόι.

Τα «όργια» του Φαλ στην ρακέτα του Παναθηναϊκού σε ένα απολαυστικό VIDEO

Επειδή πολύς κόσμος δεν το έχει πάρει χαμπάρι, υπάρχει ένα απίστευτο στατιστικό που μαρτυρά αφενός την εκπληκτική επιρροή του Αμερικανού στον ερυθρόλευκοι θρίαμβο και αφετέρου το ατελείωτο… δράμα που βίωσαν οι Πράσινοι κάτω από τα δυο καλάθια.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στα 24 λεπτά που έμεινε στο παρκέ ο Φαλ, ο Ολυμπιακός αθροιστικά έμεινε πίσω στο σκορ με έναν πόντο. Αυτό βεβαίως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Γάλλος ήταν εκπληκτικός και ότι πήρε σβάρνα Παπαγιάννη και Γκουντάιτις. Από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πόσο επιδραστική ήταν η παρουσία του Μπολομπόι σε άμυνα και επίθεση.

Το αγωνιστικό ξέσπασμα του Κάνααν έχει εξήγηση

Στο διάστημα των 16 λεπτών που αγωνίστηκε ο 29χρονος σέντερ, ο Ολυμπιακός απέκτησε συνολικό προβάδισμα 25 πόντων, μόλις έναν πάνω από την τελική διαφορά του 71-95. Βάσει αυτού του +/- ο Λαρεντζάκης ήταν ακριβώς στο +24 ενώ ο κομάντο Τόμας Γουόκαπ ήταν στο +19.

Η στατιστική παραδοξότητα ολοκληρώνεται με μια προσεκτική ματιά στη στατιστική, παρατηρώντας πως ο κορυφαίος Μουσταφά Φαλ ήταν και ο μοναδικός Ερυθρόλευκος με αρνητικό +/- στο σκορ στο διάστημα που αγωνίστηκε! Ξεκίνησε το ματς και αντικαταστάθηκε από τον Μπολομπόι στο 18-24, επιστρέφοντας στο παρκέ με το σκορ στο 36-53. Αποσύρθηκε στο 45-62 και γύρισε στο ματς όταν η διαφορά είχε φτάσει στο αδιανόητο +31 (50-81), μένοντας μέσα ως τη λήξη.

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός 71-95 στατιστικά

Το αν πρόκειται για παραδοξότητα ή για γεγονός που έχει μπασκετική εξήγηση θα το αναλύσουν οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ των νταμπλούχων. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά η καταπληκτική εμφάνιση του Μπολομπόι, αφού στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόλις 23 πόντους και σκόραρε 48, ενώ στα 24′ του Φαλ οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν έναν λιγότερο από τους 48 του Παναθηναϊκού.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Η αφιέρωση στον Παπανικολάου και ο Λαρεντζάκης που… έκλεψε τη δόξα των αρχηγών (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου μπορεί να μην ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, ωστόσο βρέθηκε στα αποδυτήρια του Παλάου Μπλαουγκράνα μέσω Face Time - Η αφιέρωση του Λαρεντζάκη και το σύνθημα του αρχηγού

Έγραψε ιστορία ο Κουέστα: Έγινε ο ξένος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Άρη

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έφτασε τις 188 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη και έγινε ο ξένος παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του συλλόγου