21.2 C
Athens

Το 21ο του Χάλαντ δεν έφτανε για τη Μάντσεστερ Σίτι, η Λιντς φρέναρε τη Νιούκαστλ (vid)

Τεράστιο δώρο στην… Άρσεναλ – πέρα από τον εαυτό της – έκανε η Έβερτον που μπόρεσε μέσα από την άμυνά της και την ευστοχία της στη μοναδική της τελική στον στόχο να αποσπάσει βαθμό στο Έτιχαντ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (1-1).

Οι Πολίτες αναλώθηκαν στην κατοχή της μπάλας και δεν έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες παρότι βρήκαν γρήγορο γκολ στο 24ο λεπτό όταν ο Χάλαντ έγραψε το 1-0 μετά το γύρισμα του Μαχρέζ και έφτασε τα 21 τέρματα σε 15 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα.

 

Οι αμυντικοί της Έβερτον διαχειρίστηκαν την κατάσταση και ήταν εξαιρετικοί στον αέρα, με τον Πίκφορντ να παρουσιάζεται σταθερός κάτω από τα δοκάρια. Τα Ζαχαρωτά δεν έκαναν τίποτα στο πρώτο αλλά στο δεύτερο και στη μοναδική τους τελική βρήκαν δίχτυα.

Ο Γκρέι έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ στο οποίο δεν είχε απάντηση ο Έντερσον αλλά ούτε και η Μάντσεστερ Σίτι που δεν βρήκε μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη γνωρίζοντας δεύτερη σερί εντός έδρας απώλεια βαθμών.

 

Στις άλλες αναμετρήσεις, η Κρίσταλ Πάλας επιβλήθηκε στο Βαϊτάλιτι με 0-2 της Μπόρνμουθ χάρη στα γκολ τον Αγιού και Έζε από το πρώτο μέρος με ισάριθμες ασίστ του εξαιρετικού Ολίζ ενώ η Φούλαμ επικράτησε με 2-1 της Σουθάμπτον και ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Ο Γουόρντ-Πράουζ πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθεια του Περέιρα αλλά μπόρεσε να ισοφαρίσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον για την ομάδα του η οποία όμως στο 89′ προδόθηκε από μια εκτέλεση κόρνερ όπου ο Παλίνια με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό σκορ και κράτησε στον πάτο της βαθμολογίας τους Άγιους.

Το νικηφόρο σερί έξι αγώνων της Νιούκαστλ σταμάτησε η Λιντς σε μια αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές και αρκετή ένταση (0-0). Η ομάδα του Έντι Χάου ήταν καλή μόνο στο πρώτο μέρος αλλά δεν βρήκε δίχτυα διατηρώντας ωστόσο την 3η θέση, με τη Λιντς να αποσπάται στους τρεις από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 30/12

Γουέστ Χαμ – Μπρέντφορντ 0-2 (18′ Τόνεϊ, 43′ Ντασίλβα)

Λίβερπουλ – Λέστερ 2-1 (38′ αυτ., 45′ αυτ. Φαές / 4′ Ντιούσμπερι-Χολ)

Σάββατο 31/1

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (76′ Ράσφορντ)

Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας 0-2 (19′ Αγιού, 36′ Έζε)

Φούλαμ – Σαουθάμπτον 2-1 (32′ αυτ. Γουόρντ-Πράουζ, 89′ Παλίνια / 56′ Γουόρντ-Πράουζ)

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1 (24′ Χάλαντ / 64′ Γκρέι)

Νιούκαστλ – Λιντς 0-0

Μπράιτον – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 1/1

Τότεναμ – Άστον Βίλα (16:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς