21.7 C
Athens

Ο Ολυμπιακός προχωρά τις διαπραγματεύσεις με τη Βαλένθια για τον Λάτο, ποια τα νέα δεδομένα

Οι Πειραιώτες φουλάρουν για την απόκτηση ενός βασικού αριστερού μπακ, με τον 25χρονο Ισπανό να βρίσκεται κοντά στην έξοδο από τη Βαλένθια που όμως ζητάει ένα μεγάλο ποσό από τον Ολυμπιακό - Η «σφήνα» της Μπολόνια, η επιλογή του Σουάσο και οι κρίσιμες επόμενες ώρες

Ο Ολυμπιακός φουλάρει για την απόκτηση ενός βασικού αριστερού μπακ, με τον 25χρονο Ισπανό Τόνι Λάτο να βρίσκεται ψηλότερα απ’ όλους στη σχετική λίστα, αλλά παράλληλα να εξετάζονται και άλλες επιλογές, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο έκπληξης της τελευταίας στιγμής, όπως με τον Μαρσέλο το περασμένο καλοκαίρι.

Οι Ερυθρόλευκοι θα το παλέψουν μέχρι τέλους για να κάνουν δικό τους τον Ισπανό αμυντικό, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αφήσει το Μεστάγια για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες, χωρίς όμως να έχει αποφασίσει αν θα το πράξει από τον Γενάρη ή από το καλοκαίρι του 2023, όταν θα μείνει ελεύθερος.

Τα νεότερα για Λάτο: Η «απογοητευτική» πρόταση ανανέωσης της Βαλένθια και η συνομιλία του Γκατούζο μαζί του

Οι Πειραιώτες χρειάζονται άμεσα έναν αριστερό μπακ και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά τόσο του παίκτη όσο και της Βαλένθια για την υπογραφή του, με τις Νυχτερίδες να πατούν πάνω στο εξάμηνο συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύεται ακόμα ο παίκτης και να ζητούν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για να τον παραχωρήσουν από τώρα.

Παράλληλα στο «κόλπο» για την απόκτησή του φέρεται να έχει μπει τις τελευταίες ημέρες και η Μπολόνια, με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις, εφόσον κατορθώσει να εξασφαλίσει στις πρώτες ημέρες του Γενάρη το πολυπόθητο «ναι» από τη Βαλένθια.

Ο Γκατούζο κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον κρατήσει στο ρόστερ, ωστόσο με δεδομένο ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει από την 1η Ιανουαρίου, οι προσπάθειές του φαντάζουν μάταιες.

Εκεί θέλει να «πατήσει» και ο Ολυμπιακός για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα ώστε να πάρει φανέλα βασικού και να βρει ξανά την αγωνιστική του ταυτότητα, αφού στη Βαλένθια ήταν η δεύτερη λύση πίσω από τον Γκαγιά.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες, σύμφωνα πάντα με τους Χιλιανούς, φέρεται να εξετάζουν από κοντά και την περίπτωση του Γκάμπριελ Σουάσο, ο οποίος ανήκει στην Κόλο-Κόλο της πατρίδας του και επίσης μένει ελεύθερος.

Στην Χιλή, κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές του Ολυμπιακού με τον παίκτη, ο οποίος έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του φέτος και μοιάζει «έτοιμος» να μπει άμεσα στα πλάνα του Μίτσελ, εφόσον επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ των Χιλιανών.

Βέβαια, στο σενάριο της απόκτησής του υπάρχουν και κάποια εμπόδια, όπως το γεγονός ότι ο 25χρονος αμυντικός δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και έτσι ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων.

Μένει να φανεί ποια θα είναι τελικά η απόφαση των Ερυθρολεύκων, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του Μίτσελ, για μία θέση που «καίει» και χρήζει άμεσης ενίσχυσης…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς