18 C
Athens

Αυτά που κάνει ο Μέσι στο Κατάρ θα περάσουν στην αιωνιότητα: Οι ασύλληπτοι αριθμοί του κόντρα στην Ολλανδία

Ο Λιονέλ Μέσι κάνει πράγματα που δεν έκανε κανείς άλλος στα 35 του σε Μουντιάλ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: τα νούμερα που δείχνουν το μεγαλείο του αλλά και την απίστευτη επίδρασή του στο παιχνίδι της Αργεντινής κι ένα στατιστικό που μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Ο Μέσι κουβαλά ένα ολόκληρο έθνος στις πλάτες του. Για τέταρτη φορά στα τελευταία 12 χρόνια. Αυτή τη φορά, όμως, η πλάτη του δείχνει να αντέχει τα βάρη και το όνειρό του αρχίζει να παίρνει σάρκα κι οστά.

Βέβαια, για να φτάσουμε να γράφουμε αυτή την εισαγωγή έπρεπε πρώτα να φύγει η καρδιά από τη θέση όλων των Αργεντινών κατά τη διάρκεια του προημιτελικού με την Ολλανδία, για να την επαναφέρει στη θέση της ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, μαζί με τον Λαουτάρο. «Το κατά Μαρτίνες Ευαγγέλιον», γράφτηκε στη Ντόχα και μαζί με τους εκατομμύρια Αργεντινούς ανά τον κόσμο, χαμογέλασε και ο Μέσι. Κι όταν χαμογελάει, άντε να του το κόψεις…

Ο σούπερ σταρ της Αλμπισελέστε ήταν μαγικός και απέναντι στους Οράνιε, έβγαλε 123 λεπτά υψηλής έντασης σχεδόν περπατώντας, κι όμως αυτό δεν τον πτόησε από το να είναι ο πιο αποτελεσματικός του γηπέδου, τόσο στις εύστοχες μεταβιβάσεις, όσο και στα σουτ εντός εστίας.

Δεύτερος πίσω μόνο από τον «εξολοθρευτή» Ντε Πολ στις κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος (10/14) και πρώτος στις πετυχημένες ντρίμπλες με 3/4 βγαλμένες από… Playstation. Μία τέτοια είδαμε και στη φάση του 1-0, μία στιγμή απόλυτης μαγείας με προσποίηση αλά Ζιντάν και πάσα αλά Ινιέστα.

Γι’ αυτό θα περάσει στην αιωνιότητα των Παγκοσμίων Κυπέλλων (κι όχι μόνο). Γιατί είναι ο μόνος που έχει το χάρισμα να προσθέτει στο παιχνίδι του στοιχεία άλλων αστέρων που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία των Μουντιάλ, αλλά και πάλι το κάνει με το δικό του στυλ. Ένα κοντρόλ, λίγος χώρος και όλα τα άλλα στη φαντασία. Μάγος.

Συνοπτικά, κόντρα στην Ολλανδία του Φαν Χάαλ ο ασύλληπτος Μέσι είχε:

2 σουτ στην εστία και 1 γκολ,

1 ασίστ,

Το γκολ-πέναλτι στη σχετική διαδικασία που «ξεκλείδωσε» σχεδόν τα πάντα για την Αλμπισελέστε και αφαίρεσε το άγχος,

67 ενέργειες με την μπάλα (την έχασε μόλις 3 φορές από την κατοχή του σε αυτές τις ενέργειες!),

2/3 πετυχημένες ντρίμπλες,

37/45 εύστοχες πάσες (82%), πάνω από κάθε άλλον Αργεντινό,

3 πάσες κλειδιά, από τις οποίες μόνο η μία κατέληξε στα δίχτυα. Ο μέσος όρος για τις key passes στο τουρνουά μέχρι τώρα είναι 1,9. Ο Μέσι έδωσε τρεις σε ένα παιχνίδι. Ασύλληπτο κατόρθωμα, που όντως σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

8 φορές τον έριξαν κάτω με φάουλ (περισσότερες από κάθε άλλον στη φάση των προημιτελικών μέχρι τώρα),

4 ανακτήσεις κατοχών

Κι όλα αυτά σε ηλικία 35 ετών!

Θέλετε κι άλλα για να πειστείτε για το «αιώνιο» του πράγματος; Ας φυλάξει και κάτι για τον ημιτελικό… 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς