21.4 C
Athens

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Η υπερηχητική ομάδα του Λουίς Ενρίκε τερμάτισε το τίκι-τάκα και άφησε υποσχέσεις (vid)

Αυτή η Ισπανία τρομάζει: με ασύλληπτη αποτελεσματικότητα και ένα ποσοστό στις εύστοχες πάσες που επιτεύχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων η «Φούρια Ρόχα» σκόρπισε στους επτά ανέμους την κάκιστη Κόστα Ρίκα και απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου

Η νέα γενιά της Ισπανίας είναι εδώ και σκορπάει τρόμο με το… καλησπέρα!

Οι υπερηχητικοί Ισπανοί σκόρπισαν στους… επτά ανέμους την τραγική Κόστα Ρίκα (ολοκλήρωσε το παιχνίδι δίχως τελική), που έδειξε με κάθε τρόπο ότι αποτελεί -ίσως- τη χειρότερη ομάδα του φετινού Μουντιάλ.

Από την άλλη, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε παρέδωσε μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου, με το «τίκι-τάκα» της εποχής Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα να επιστρέφει και τη «φούρια ρόχα» να γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 550+ εύστοχες πάσες σε 45 λεπτά και στο σύνολο 93% σε ποσοστό ευστοχίας μετά από 1092 μεταβιβάσεις από ισπανικά πόδια! Ασύλληπτο!

Παράλληλα, η ασταμάτητη «Φούρια Ρόχα» πέτυχε 7 τέρματα μετά από ισάριθμες τελικές στην εστία του Κέιλορ Νάβας και μετά από μόλις 13 τελικές, δείγμα της τρομερής αποτελεσματικότητάς της στο χορτάρι.

Ο ΓΚΑΒΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Με φόρα από νωρίς η… Φούρια Ρόχα!

Η Ισπανία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς κόντρα στην Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μάλιστα χάρη σε ένα μαγικό γκολ που θύμισε το παλιό «τίκι-τάκα» της Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα.

Αυτή τη φορά πρόκειται για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε που έκρυψε την μπάλα στη φάση του 11ου λεπτού και μετά από έξυπνη πάσα του Γκάβι και όμορφη ενέργεια του Ντάνι Όλμο την εμφάνισε στα δίχτυα του Κέιλορ Νάβας ανοίγοντας με… στυλ τον λογαριασμό της στο Κατάρ.

Η Ισπανία έκανε ό,τι ήθελε στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα κόντρα στην Κόστα Ρίκα όντας απόλυτα κυρίαρχη με ποδόσφαιρο που θυμίζει εποχές Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, αλλά αυτή τη φορά με την υπογραφή του Λουίς Ενρίκε.

Η «φούρια ρόχα» έβαλε στα δίχτυα τους δύστυχους Κοσταρικανούς στα α’ μέρος της πρεμιέρας της στο Μουντιάλ του Κατάρ, με την γκολάρα του Όλμο να ανοίγει τον χορό των γκολ και να ακολουθούν οι Ασένσιο με πλασέ και Φεράν Τόρες από το σημείο του πέναλτι για το 3-0 του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι, βρήκαν και πάλι νωρίς τέρμα διά ποδός Φεράν Τόρες, για να έρθουν οι Γκάβι, Μοράτα και Σολέρ να διαμορφώσουν το εντυπωσιακό αλλά και δίκαιο 7-0 σε ένα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας και κυριαρχίας. Σε όλους τους τομείς!

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64΄ Μπάλντε), Γκάβι, Μπουσκέτς (64΄ Κόκε), Πέδρι (57΄ Σολέρ), Τόρες (57΄ Μοράτα), Ασένσιο (69΄ Νίκο Γουίλιαμς), Όλμο

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουίς Σουάρες): Νάβας, Μαρτίνες (46΄ Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82΄ Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (71΄ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61΄ Ρουίζ), Κοντρέρας (61΄ Σαμόρα)

 

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 7-0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2 (30′ Γκουντογκάν / 75′ Ντόαν, 82′ Ασάνο)

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0 (11′ Όλμο, 21′ Ασένσιο, 31′ πεν., 54′ Φεράν Τόρες, 74′ Γκάβι, 90′ Σολέρ, 90+2′ Μοράτα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΙΣΠΑΝΙΑ 3
  2. ΙΑΠΩΝΙΑ 3
  3. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0
  4. ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς