18.1 C
Athens

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: Οι… Γερμανοί Ντόαν και Ασάνο σόκαραν τα Πάντσερ με μία ιστορική ανατροπή! (vid)

Αυτό το Μουντιάλ θέλουμε: οι τρομεροί Ασιάτες έριξαν τη δεύτερη «βόμβα» στο Κατάρ και κόντρα στην όποια ποδοσφαιρική λογική και στις 24 τελικές των απρόσεκτων Γερμανών πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη χάρη σε τέρματα των Ασάνο και Ντόαν που αγωνίζονται στην Bundesliga

Το Μουντιάλ των ανατροπών καλά κρατεί!

Μετά την πρώτη «βόμβα» με τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής, έσκασε και η δεύτερη με την υπογραφή των εκπληκτικών Ασιατών!

Η Ιαπωνία αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και κόντρα στην όποια ποδοσφαιρική λογική σόκαρε τους Γερμανούς με μία παραμυθένια ανατροπή μέσα σε 7 λεπτά χάρη στα υπέροχα τέρματα των «Γερμανών» Ντόαν και Ασάνο που τα τελευταία χρόνια βγάζουν το ψωμί τους στη Bundesliga με τις φανέλες των Φράιμπουργκ και Μπόχουμ αντίστοιχα.

ΤΟ 1-1 ΤΟΥ ΝΤΟΑΝ

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΟ

Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 70ο λεπτό του δευτέρου υπήρχε μόνο Γερμανία στο χορτάρι, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τίποτα δεν τελειώνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι 23 τελικές των Γερμανών και το εντυπωσιακό 72% στην κατοχή της μπάλας δεν λέει τίποτα, από τη στιγμή που το ταμπλό «χαμογέλασε» μόνο στους Ιάπωνες, που με τη μαχητικότητά τους πανηγύρισαν μία μεγάλη και ιστορική νίκη, οδηγώντας τα Πάντσερ στην εσωστρέφεια και στην δεύτερη σερί πρεμιέρα σε Μουντιάλ με ήττα, μετά από αυτή κόντρα στο Μεξικό το 2018.

Η υπεροχή της Γερμανίας στο πρώτο μέρος κόντρα στους Ιάπωνες έφερε αποτέλεσμα στο μισάωρο.

Ο Ντάβιντ Ράουμ της Λειψίας κέρδισε πέναλτι από τον Σουίκι Γκόντα, ο Γκουντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση και η μπάλα τίναξε τα δίχτυα της Ιαπωνίας για το 1-0.

 

Τα Πάντσερ παρά το προβάδισμά τους συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πυροβολούν την εστία του Γκόντα, ωστόσο δεύτερο γκολ δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ.

Μία οι επεμβάσεις του εξαιρετικού Ιάπωνα κίπερ και από την άλλη οι αστοχία των παικτών του Φλικ σε φάσεις που… δεν χάνονται, οδήγησαν το ματς σε μία εξέλιξη που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει βάσει της εικόνας των δύο ομάδων.

Ο Νόιερ κατέβασε ρολά στην πρώτη αξιόλογη στιγμή των «Σαμουράι» στο 71ο λεπτό σε φάση διαρκείας, αλλά δεν κατάφερε να το επαναλάβει 4 λεπτά αργότερα όταν η άμυνά του τον πρόδωσε ξανά μαρκάροντας με τα… μάτια και δίνοντας την ευκαιρία στον Ντόαν της Φράιμπουργκ να την πληγώσει.

Ο Ασάνο με μία προσωπική ενέργεια που θα θυμάται για πάντα πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της διοργάνωσης μέχρι σήμερα στο 82′ για να ολοκληρώσει μία ΕΠΙΚΗ ανατροπή από το πουθενά κι ενώ οι Γερμανοί συνέχισαν να χάνουν τα άχαστα μέχρι το φινάλε. 1-2 τελικό και στο τέλος… κερδίζουν οι Ασιάτες!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 1-2

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67′ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90′ Μουκόκο), Μίλερ (67′ Χόφμαν), Μουσιάλα (79′ Γκέτσε), Χάφερτς (79′ Φίλκρουγκ).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Χ. Σακάι (75′ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57′ Ασάνο), Εντο, Τανάκα (71′ Ντοαν), Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46’ Τομιγιάσου), Μαέντα (57′ Μιτόμα).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2 (30′ Γκουντογκάν / 75′ Ντόαν, 82′ Ασάνο)

*18:00: Ισπανία – Κόστα Ρίκα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΙΑΠΩΝΙΑ 3
  2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0
  3. ΙΣΠΑΝΙΑ 0*
  4. ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 0*

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς