12 C
Athens

Μουντιάλ 2022: Τα ματς των ομίλων που… δεν χάνονται!

Κάποια ματς δεν χάνονται: Βαθμολογικό ενδιαφέρον, παρασκήνια, φήμες και φυσικά οι σούπερ αστέρες δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα και σε καθηλώνουν μπροστά από τις τηλεοράσεις - Ο ΑΘΛΟΣ παρουσιάζει τα ματς του Μουντιάλ που δεν πρέπει να λείπουν από τα... σκονάκια των φιλάθλων

Η ώρα για το πρώτο χειμερινό Μουντιάλ στην ιστορία έφτασε!

32 χώρες από όλο τον πλανήτη μπαίνουν στη μάχη με στόχο ο δρόμος να είναι μακρύς και το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα να τους βρει στη ζεστή χώρα της Μέσης Ανατολής.

Παραδοσιακές δυνάμεις, εκπλήξεις, αλλά και ηχηρές απουσίες, συνδέουν το παζλ του πιο ξεχωριστού και ασυνήθιστου Μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ.

Στο συγκεκριμένο κείμενο θα σταθούμε στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και ο καθένας ξέρει πως μετά το πέρας της πρώτης φάσης μιλάμε για μία άλλη διοργάνωση.

Μουντιάλ 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ρόστερ των 32 ομάδων της μεγάλης διοργάνωσης

Το μενού έχει απ’ όλα. Παρασκήνια, ματς ζωής και θανάτου και τέλος παραδοσιακές μάχες που θα μας συντροφεύσουν σε αυτό το πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης στη φάση των ομίλων.

Ξεκινάμε φυσικά από τον πρώτο όμιλο…

Α όμιλος:

Κατάρ – Εκουαδόρ (20/11, 18:00) ΑΝΤ1

Γιατί αξίζει να το δεις: Από μόνο του το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του. Η τελετή έναρξης, η οικοδέσποινα χώρα, αλλά και η αρχή της δράσης αρκούν από μόνα τους. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος, όχι και τόσο θετικός. Η θύελλα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά το δημοσίευμα που αναφέρει πως το Κατάρ δωροδόκησε 8 ποδοσφαιριστές του Εκουαδόρ ώστε το ματς να λήξει με 1-0 υπέρ των διοργανωτών του Παγκοσμίου κυπέλλου. Αλήθεια ή ψέμα; Η νεκροψία θα δείξει…

Β όμιλος:

ΗΠΑ – Ουαλία (21/11, 21:00) ANT1, Ουαλία – Αγγλία (29/11, 21:00) ΑΝΤ1

Γιατί αξίζει να τα δεις: Ξεκινάμε με το ματς της πρεμιέρας. Σε έναν όμιλο που υπάρχει η Αγγλία, δύο ομάδες σαν την Ουαλία και τις ΗΠΑ γνωρίζουν πως αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει να τα δώσουν όλα ο ένας απέναντι στον άλλον. Έτσι, αν και μόλις στην πρώτη αγωνιστική, το μεταξύ τους παιχνίδι αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Όσον αφορά τη δεύτερη αναμέτρηση που σας προτείνουμε, τι και αν υπάρχουνε μεγάλες αγωνιστικές διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, πρόκειται για μια βρετανική κόντρα που από μόνη της αρκεί για να σε κάνει να μείνεις προσηλωμένος μπροστά στην τηλεόραση.

Γ όμιλος:

Μεξικό – Πολωνία (22/11, 18:00) ΑΝΤ1+, Πολωνία – Αργεντινή (30/11, 21:00) ANT1

Γιατί αξίζει να τα δεις: Θα κινηθούμε στο ίδιο πλαίσιο. Όπως και στον προηγούμενο όμιλο έτσι και σε αυτόν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Έτσι το Μεξικό – Πολωνία της πρώτης αγωνιστικής αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα, με το αποτέλεσμα να κρίνει πολλά σχετικά με το μέλλον των δύο χωρών στη διοργάνωση.

Μέσι VS Λεβαντόφσκι… Δύο θρύλοι. Στην τελευταία τους πιθανόν παράσταση και οι δύο θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση και η μεταξύ τους συνάντηση προκαλεί από μόνη της ενδιαφέρον.

Δ όμιλος:

Γαλλία – Δανία (26/11, 18:00) ΑΝΤ1

Γιατί αξίζει να το δεις: Τα απόλυτα φαβορί του ομίλου. Από τη μία η εντυπωσιακή Δανία και από την άλλη η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Οι Γάλλοι έχουν πάει με αρκετά προβλήματα στο Κατάρ και μόλις χθες έχασαν και τον Καρίμ Μπενζεμά. Από την άλλη η φανταστική Δανία από το Euro και έπειτα, ελπίζει και πάλι σε μια καλή πορεία και αρχικός της στόχος είναι η πρωτιά στον όμιλο που πιθανόν θα κριθεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ε όμιλος: 

Ισπανία – Γερμανία (27/11, 21:00), ΑΝΤ1

Γιατί αξίζει να το δεις: Παραδοσιακές δυνάμεις τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και το Παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και οι δύο έχουν ως στόχο να πάνε μακριά στη διοργάνωση και η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.

ΣΤ όμιλος:

Κροατία – Καναδάς (27/11, 18:00) ΑΝΤ1

Γιατί αξίζει να το δεις: Φαινομενικά σε έναν όμιλο με Βέλγιο και Κροατία ο Καναδάς δεν έχει καμία ελπίδα. Ωστόσο, η αναμέτρηση ανάμεσα στους φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου κυπέλλου και του Καναδά μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, οι οποίες θα κρίνουν πιθανόν τη δεύτερη θέση πίσω από το Βέλγιο.

Ζ όμιλος: 

Σερβία – Ελβετία (2/12, 21:00) ΑΝΤ1+

Γιατί αξίζει να το δεις: Την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων συναντιούνται οι δύο χώρες σε ένα ματς που θα πέσουν κορμιά. Οι Σέρβοι βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση και επιστρέφουν σε Μουντιάλ μετά το 2010 που είχαν αγωνιστεί στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Αντιθέτως οι Ελβετοί έχουν σταθερές παρουσίες τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις και έχουν μάθει τον τρόπο να παίρνουν την πρόκριση. Τελευταία αγωνιστική λοιπόν θα γίνει «σφαγή» για τη δεύτερη θέση. Συντονιστείτε…

Η όμιλος:

Πορτογαλία – Ουρουγουάη (28/11, 21:00) ANT1

Στο «Last Dance» των Ρονάλντο, Καβάνι, Σουάρες, είναι ένα ματς που αξίζει να το δεις και που πιθανόν θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Ουρουγουανοί έχουν βλέψεις να πάνε ακόμη ψηλότερα φέτος, ενώ οι Πορτογάλοι τα έχουν κάνει λίγο «μπάχαλο» και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς