21 C
Athens

Ο Μαντσίνι επέλεξε τον Ολυμπιακό, οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν την τελική συμφωνία

Ο Αργεντινός εξτρέμ «ψηφίζει» Ολυμπιακό από τις προτάσεις που έχει στα χέρια του (συμπεριλαμβανομένης κι αυτή του ΠΑΟ) και πλέον απομένει να φανεί μόνο ο τρόπος επίτευξης της συμφωνίας με τον Άρη, που εξετάζει ζεστά την περίπτωση επιστροφής του Αμπουμπακάρ Καμαρά

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι επέλεξε τον Ολυμπιακό. Για αρχή, είναι τόσο απλό. Ο Αργεντινός εξτρέμ είχε στα χέρια του προτάσεις από Ιταλία, Αργεντινή, Εμιράτα και από ομάδες Κοπεγχάγη και Παναθηναϊκό, ωστόσο η επιλογή του είναι να συνεχίσει στο Λιμάνι και πλέον μένει να φανεί ο τρόπος επίτευξης της συμφωνίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Ο Αργεντινός «ψήφιζε» Ολυμπιακό από το καλοκαίρι όταν είχε πρωτοακουστεί το ενδιαφέρον των Ερυθρολεύκων και σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα μάνατζέρ του ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να συνεχίσει στην Ελλάδα μόνο για τους Ερυθρολεύκους.

Οι σχέσεις του Αργεντινού εξτρέμ και της πλευράς του με τον Θόδωρο Καρυπίδη έχουν έρθει σε ολική ρήξη, ωστόσο το αφεντικό της ΠΑΕ Άρης «πατάει» πάνω στο συμβόλαιο που έχει ο παίκτης με τους Θεσσαλονικείς μέχρι το 2024 επιδιώκοντας να λάβει ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ για την πώλησή του, ανεξαρτήτως την ομάδα.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, υπάρχει και ο παράγοντας του Αμπουμπακάρ Καμαρά, που όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο, αναμένεται να παίξει τον ρόλο του στην όλη υπόθεση της μεταγραφής του Μαντσίνι. Στην Αλκμήνης κάνουν δεύτερες σκέψεις για την επιλογή στη θέση του φορ, έχοντας βάλει ξανά στο κάδρο την περίπτωση του Ματέι Βύντρα, αν και ο Πάρντιου τονίζει ότι θέλει και τον Μαυριτανό άσο, που μπορεί να του κάνει τη «βρώμικη» δουλειά πίσω από το φορ.

Στην περίπτωση που ο Άρης πει το «ναι» σε σενάριο ανταλλαγής του Μαντσίνι με τον Καμαρά, τότε ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα έξτρα ποσό για τον Αργεντινό άσο, αλλά πολύ κατώτερο της αξίας του που «ακουμπά» τα 2,5 εκατομμύρια, καλύπτοντας παράλληλα και το μπόνους στη Φούλαμ (κοντά στο 1,5 εκατομμύριο) για τη μεταγραφή του Αφρικανού στράικερ.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός θα πατήσει πάνω στην πρόθεση του παίκτη να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα και για αρχή θα καλύψει κάθε οικονομικό «θέλω» των Θεσσαλονικέων για να τον κάνει δικό του, ενώ δεν θα φέρει αντίρρηση στην περίπτωση αποχώρησης του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται από τον Μίτσελ.

Άλλωστε, ο 59χρονος Ισπανός τεχνικός είναι αυτός που εισηγήθηκε θετικά για την απόκτηση του Μαντσίνι, που πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ στον Πειραιά. Μένει να φανεί ο τρόπος επίτευξης του deal…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς