20.5 C
Athens

Ο Κωνσταντέλιας έκανε το τέλειο ματς στη Νίκαια και αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος του φετινού ΠΑΟΚ

Ο Κωνσταντέλιας δεν είναι ένα ακόμη πρότζεκτ του ΠΑΟΚ αλλά ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου και στο χειροκρότημα των φιλάθλων του Ιωνικού κατά την διάρκεια της αλλαγής του κρύβεται όλο το νόημα: για να μην χαθεί από νωρίς ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο...

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι μία από τις πιο ευχάριστες νότες του φετινού πρωταθλήματος και κάθε Κυριακή δείχνει να ωριμάζει όλο και περισσότερο με την μπάλα στα πόδια, εκμεταλλευόμενος πλήρως την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου που πλέον τον υπολογίζει ως βασική μονάδα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Αυτό, όμως, δεν ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο 19χρονος άσος δούλεψε αρκετά το περασμένο καλοκαίρι, μετά τον τερματισμό του δανεισμού του στην βελγική Έουπεν, με τον Λουτσέσκου να πιστεύει από την αρχή στο «πρότζεκτ Κωνσταντέλιας» και να του δίνει πρωταρχικό ρόλο (για πρώτη φορά στην καριέρα του) στην καλοκαιρινή προετοιμασία των Ασπρόμαυρων.

Ο νεαρός εξτρέμ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδωσε στον Ρουμάνο τεχνικό αυτό που ήθελε να δει. Όρεξη για δουλειά, εφαρμογή των όσων μαθαίνει στις προπονήσεις, ιδρώτα στο γυμναστήριο και κυρίως τακτική προσήλωση, ακόμα κι αν τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία αλλά και η θέση στην οποία αγωνίζεται είναι για πιο… φαντεζί καταστάσεις.

Ο νέος «Τζόλης» του ΠΑΟΚ όχι απλώς ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του προπονητή του, αλλά κατόρθωσε να βάλει στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν είχαμε δει (τουλάχιστον όσοι παρακολουθούμε και τη Λίγκα Κ19) μέχρι σήμερα.

Έκρηξη στην πρώτη επαφή με την μπάλα, άχαστα κοντρόλ, τρομερή ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και συνεχείς κινήσεις χωρίς την μπάλα είναι κάποια από αυτά για έναν παίκτη που αγωνίζεται με την ίδια άνεση στην άκρη και στο «10», κάτι που απέδειξε στο καλύτερό του παιχνίδι έως τώρα με τη φανέλα του Δικεφάλου, κόντρα στον Ιωνικό.

Το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια ο Κωνσταντέλιας ήταν παντού. Από αυτόν ξεκινούσε κάθε σωστά δομημένη επιθετική ενέργεια του ΠΑΟΚ, με τον 19χρονο που έπαιζε σαν έμπειρος 25άρης να έχει συμμετοχή και στα 3 γκολ της ομάδας του.

Στο πρώτο κράτησε εξαιρετικά την μπάλα με το σώμα και τη μοίρασε σε σωστό χρόνο στον επερχόμενο Ράφα Σοάρες, στο δεύτερο πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα για να τη στρώσει στο δεξί του Ολιβέιρα και στο τρίτο δέχθηκε δύο κλωτσιές αλλά προτίμησε να μείνει όρθιος για να μοιράσει στον χώρο για τον ελεύθερο Ζίβκοβιτς που χρειάστηκε απλώς να σηκώσει το κεφάλι του για να «φτιάξει» το γκολ στον Αουγκούστο.

Ο Κωνσταντέλιας είχε ενδεικτικά: 30 ενέργειες με την μπάλα, 80% στην ακρίβεια των μεταβιβάσεών του (16/19), 2/2 πετυχημένες ντρίμπλες, 3/4 κερδισμένες μονομαχίες και 9,2 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Τρέχει, μαρκάρει, δημιουργεί και κυρίως δουλεύει αρκετά στις αδυναμίες του για να τις καλύπτει μέσα από την αδιαπραγμάτευτη και φανερή ποιότητά του με την μπάλα στα πόδια.

Ο Κωνσταντέλιας δεν είναι ένα ακόμη πρότζεκτ του ΠΑΟΚ αλλά ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου και στο χειροκρότημα των φιλάθλων του Ιωνικού κατά την διάρκεια της αλλαγής του κρύβεται όλο το νόημα. Για να μην χαθεί από νωρίς ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς