12.5 C
Athens

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: Αποτελεσματικός ο Δικέφαλος του Βορρά, δεύτερη σερί νίκη στη Νίκαια (vid)

Με τον Κωνσταντέλια να κάνει εξαιρετική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ έκανε τα απολύτως απαραίτητα στη Νίκαια και χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του έφτασε σε δεύτερη σερί νίκη

Τα αποτελέσματα του φετινού ΠΑΟΚ είναι απρόβλεπτα, αλλά η εικόνα δεν αλλάζει εύκολα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φυλάει τα νώτα της και προσπαθεί με αργή ανάπτυξη να φτάσει σε γκολ με στόχο να κρατήσει το μηδέν. Για πρώτη φορά στη σεζόν οι Ασπρόμαυροι πέτυχαν δύο σερί νίκες χωρίς να δεχθούν γκολ.

Με αποτελεσματικότητα στις τελικές του και τον Κωνσταντέλια να αναδεικνύεται σε παίκτη-κλειδί, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Ιωνικού στη Νίκαια και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας φουλάροντας πλέον για το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου κόντρα στον Βόλο.

 

Από την άλλη, οι κάκιστοι Νικαιώτες μετά το διπλό στην Κρήτη υπέστησαν ακόμα μια ήττα εντός έδρας και παραμένουν στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς όσους έχουν επίσης ο Λεβαδειακός και ο ΟΦΗ.

O Ιωνικός επιχείρησε να χτυπήσει στους ανοιχτούς χώρους, με τον Σάκιτς να πιάνει ένα δυνατό σουτ στο 13′ αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε κι έβαλε το κεφάλι του για να διώξει σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους τελική προσπάθεια βρήκαν δίχτυα κι έκαναν τα πάντα πιο εύκολα. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε από τα αριστερά στον Ράφα Σοάρες κι εκείνος μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα για τον Φιλίπε Σοάρες που σε κενή εστία μετά την κακή αντίδραση του Χουτεσιώτη έγραψε το 0-1.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν μέσα και στη φάση του δεύτερου γκολ αφού στο 34′ έκλεψε από τον Τσιγκρίνσκι και τροφοδότησε τον Ολιβέιρα που έπιασε το δυνατό σουτ για το 0-2.

Το τρίτο γκολ ήρθε από τη συνεργασία του Κωνσταντέλια με τον Ζίβκοβιτς και τον Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει δίχτυα για το 0-3 στο 57′. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και δεν έφτιαξε φάσεις, με τον Ιωνικό να μην έχει ούτε τελική στην εστία και να επιδιώκει να σκοράρει μόνο με τον Ιωαννίδη που αστόχησε.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 0-3

 

Σκόρερ: 27′ Φιλίπε Σοάρες, 34′ Ολιβέιρα, 57′ Αουγκούστο

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Ρομαό, Μασάς / –

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάκιτς, Ρομαό (69′ Κάνιας), Λοβέρα (69′ Μεντόσα), Φαντιγκά (83′ Μασάς), Σεμπά (84′ Τσίμπσα), Ελευθεριάδης (69′ Ν. Ιωαννίδης), Μάντζης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Νέσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76′ Ντάντας), Φιλίπε Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς (85′ Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (71′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71′ Τόμας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς