15.7 C
Athens

Άρης: Τα εκατομμύρια που περιτριγυρίζουν ήδη τον Πάλμα και ο Γκρέι των ρεκόρ

Ο Άρης βλέπει το μεγαλύτερο πρότζεκτ της σύγχρονης ιστορίας του να λάμπει προσελκύοντας ήδη το ενδιαφέρον ομάδων της Ευρώπης και της Αμερικής που θα επανέλθουν με γενναίες προσφορές από τον Γενάρη, όσο οι αριθμοί του Γκρέι τον τοποθετούν στην κορυφή της λίστας με τους πιο αποτελεσματικούς φορ της Super League

Ο Λουίς Πάλμα βοήθησε τον Άρη να «ξεμπουκώσει» κόντρα στη Λαμία πετυχαίνοντας μόλις το δεύτερο χατ-τρικ της καριέρας του, το οποίο ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία κατά 100.000 ευρώ μέσα σε ένα βράδυ!

Ο άσος από την Ονδούρα είναι με διαφορά το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Άρη, που έχει δείξει από νωρίς την πρόθεση να τον πουλήσει μόνο όταν φτάσει στην τιμή που τού έχει βάλει ως «ταμπέλα» από το φετινό καλοκαίρι.

Περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που ικανοποιεί τον Θόδωρο Καρυπίδη για την περίπτωση του ταλαντούχου 22χρονου επιθετικού, με 2 ομάδες του MLS να έχουν δείξει ήδη έμπρακτο ενδιαφέρον, όμως αμφότερες βρήκαν την πόρτα των Κιτρίνων κλειδωμένη στην πρόταση των 2 εκατομμυρίων λίγο πριν κλείσει οριστικά το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Ο Πάλμα αρέσει και κάνει «κλικ» ακόμα και σε ομάδες της La Liga αλλά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Ο Άρης, από την στιγμή που δεν τον έδωσε τον Σεπτέμβριο, δύσκολα θα μπει έστω σε διαδικασία διαπραγματεύσεων από τον ερχόμενο Γενάρη με οποιαδήποτε ομάδα του χτυπήσει ξανά την πόρτα για την περίπτωση του 22χρονου από την Ονδούρα, εκτός κι αν η πρόταση ξεπερνά τα οικονομικά «θέλω» του ισχυρού άνδρα των Θεσσαλονικέων.

Το καλοκαίρι, πάντως, αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη «σφαγή» για την υπογραφή του, καθώς εφόσον συνεχίσει σε ρυθμούς… Τρίτης, τότε δεδομένα η χρηματιστηριακή του αξία θα τριπλασιαστεί. Αρκεί να δούμε το πώς τα 200.000 ευρώ έγιναν σχεδόν εκατομμύριο από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι τον φετινό Νοέμβριο που οι μετοχές του έχουν καρφιτσωθεί στις 900.000.

 

Ο Πάλμα έχει την έκρηξη, την σπίθα και τον τρόπο να ξεσηκώνει το κοινό στο Βικελίδης. Η

εμφάνιση με τη Λαμία και η εμπιστοσύνη που αρχίζει να του δείχνει ο Πάρντιου ήταν ένα πρώτο δείγμα για το τι μπορεί να κάνει στην καλή του μέρα, μετά από αρκετή αμφιβολία για το αν θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με πέρυσι.

Ενδεικτικά, κόντρα στους Φθιώτες ο Πάλμα ήταν άχαστος. Είχε 100% ευστοχία στην τελική ενέργεια, καθώς σε 3 σουτ στην εστία ανάγκασε τον Σαράνοφ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, ενώ μέτρησε επιπλέον: 1 ασίστ, 41 ενέργειες με την μπάλα, 17/26 εύστοχες μεταβιβάσεις, 2 πάσες κλειδιά, 1/1 ντρίμπλες, 5/9 κερδισμένες μονομαχίες. Ένα επιθετικό ζιζάνιο που συνδυάζει καλά τελειώματα με σωστή ανασταλτική λειτουργεία και στοιχεία από πλέι μέικερ όταν παίζει πίσω από το φορ.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του Άρη που ένα «πρότζεκτ» πετυχαίνει σε τέτοιο βαθμό και έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του κλαμπ. In Palma they trust.

Στο ματς με τη Λαμία, πέρα από τον Πάλμα, έλαμψε και ο Μανού Γκαρθία που ως ιδανικός «μπαλαντέρ» ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του (45/55, 80%) ενώ κατάπιε 12,9 χιλιόμετρα στο χορτάρι του Χαριλάου, λιγότερα μόνο από τον ακούραστο Ετέμπο που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13,3 στο ασταμάτητο κοντέρ του.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η ευστοχία του Γκρέι, που όμοια της ο Άρης έχει να δει από εποχές Κάμπορα. Ο Τζαμαϊκανός φορ έχει δεχθεί αρκετή αμφισβήτηση κυρίως για το πώς συμπεριφέρεται όταν οι Κίτρινοι έχουν την μπάλα στα πόδια τους και ψάχνουν να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες, αλλά βάσει αριθμών κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κάτι για το σκοράρισμα. Ήδη, μετά από μόλις 16 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη μετράει 10 γκολ και 2 ασίστ, σκοράροντας με μία συχνότητα που συναντάται για πρώτη φορά από το 2000 και μετά από επιθετικό των Θεσσαλονικέων.

Όλα αυτά τη στιγμή που έχει επιχειρήσει μόλις 10,2 σουτ εντός εστίας (κοντά στο 50% το ποσοστό της ευστοχίας του με 5 γκολ) στις 12 εμφανίσεις του μέχρι τώρα στην Super League, σε 57,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Γκρέι

Εν ολίγοις, βάσει στατιστικών πετυχαίνει σε όλες τις διοργανώσεις, μέχρι σήμερα, 1 γκολ ανά 1,6 τελικές, αριθμούς που δεν κατέχει κανένας άλλος στράικερ στην ελληνική Λίγκα. Το αν θα έχει διάρκεια στην απόδοσή του θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως, το ξεκίνημά του μόνο… λίγο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Υ.Γ. Ο Άρης έχε βρει μια συνοχή στο παιχνίδι του κυρίως χάρη στην παρουσία των Ετέμπο και Μανού Γκαρθία στον άξονα, ενώ ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια είναι και ο Ματέο.

Ο Πάρντιου φαίνεται να βρίσκει ένα πλάνο που μπορεί να εξυπηρετήσει η ομάδα του κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά ακόμα πειραματίζεται στα πρόσωπα της ενδεκάδας και μετά την διακοπή του Μουντιάλ οφείλει να έχει καταλήξει στους ένδεκα που εμπιστεύεται περισσότερο ώστε αυτή η συνοχή να μετατραπεί σε διάρκεια και ομοιογένεια από τον Δεκέμβριο. Τα κενά στην άμυνα παραμένουν και απέναντι σε ομάδες που είναι γρήγορες στην μετάβαση, όπως και ο ΠΑΣ, ο Άρης θα συνεχίσει να έχει θέματα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς