21.8 C
Athens

Άρης – Λαμία 5-0: Ξεμπούκωσε με σόου Πάλμα και βρήκε την ηρεμία που χρειαζόταν

Με τον Λουίς Πάλμα να πετάει... φωτιές στην επίθεση πετυχαίνοντας χατ-τρικ οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και απέκτησαν ψυχολογία λύνοντας το ζήτημα στο εύκολο γκολ

Με τον Λουίς Πάλμα να πετάει… φωτιές στην επίθεση πετυχαίνοντας χατ-τρικ ο Άρης επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της Λαμίας και πανηγύρισε μία νίκη που την είχε ανάγκη, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου βρήκε λύση στο ζήτημα του «εύκολου γκολ» και διέσυρε με «πεντάρα» την κάκιστη Λαμία του Φέστα, η οποία αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 20ο λεπτό λόγω της αποβολής του Μπεχαράνο με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον Αργεντινό να τιμωρείται από τον Σιδηρόπουλο για εξύβριση μετά από διαμαρτυρία.

Οι Κίτρινοι έδειξαν από την αρχή του αγώνα ότι θα είναι τα απόλυτα αφεντικά, μπήκαν με ορμή και αρκετή διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βρετανό τεχνικό να προχωρά σε 6 αλλαγές αναλογικά με την ενδεκάδα του αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο.

Τελικώς, το νέο πείραμα και οι δοκιμές σε πρόσωπα του βγήκαν στο χορτάρι, με τον Άρη να ανοίγει το σκορ νωρίς (μόλις στο 16′) με συστημένη κεφαλιά του Φαμπιάνο και από εκεί κι έπειτα να… βάζει τη Λαμία στα δίχτυα με σόου του εξαιρετικού Λουίς Πάλμα.

Ο νεαρός άσος από την Ονδούρα άνοιξε λογαριασμό στο ματς για το 2-0 στο 33ο λεπτό μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ζερβινιό από τα δεξιά και ασίστ στον Πάλμα, που από κοντά δεν μπορούσε να λαθέψει. Μάλιστα, στον πανηγυρισμό του ο 21χρονος επιθετικός πανηγύρισε α λα Κριστιάνο Ρονάλντο κάνοντας ότι κοιμάται.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Πάλμα βρήκε και δεύτερο προσωπικό τέρμα με υπέροχο πλασέ από πλάγια θέση εντός της περιοχής, οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς στα αποδυτήρια με την ασφάλεια του 3-0, για πρώτη φορά μετά από 1 χρόνο και κάτι μέρες (τελευταία φορά κόντρα στον Παναιτωλικό με 4-0 στο ημίχρονο τον Οκτώβριο του 2021 επί Άκη Μάντζιου).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης συνέχισε να έχει την απόλυτη κυριαρχία και παίζοντας με παίκτη παραπάνω «χτύπησε» ξανά στις αδυναμίες της Λαμίας, με τον Πάλμα να ολοκληρώνει τη μαγική του βραδιά και το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα των Κιτρίνων με ένα ακόμη θαυμάσιο γκολ. Μονοκόμματο σουτ ξανά από πλάγια θέση και ο Σαράνοφ μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για 4η φορά μέσα σε 58 λεπτά…

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκρέι, που πέρασε ως αλλαγή, με όμορφη ενέργεια, μετά από ασίστ του επίσης διακριθέντα Μανού Γκαρθία.

ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 5-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 89′ Ιτούρμπε/20′ Μπεχαράνο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-/20′ Μπεχαράνο

ΓΚΟΛ: 17′ Φαμπιάνο, 33′, 36΄, 58′ Πάλμα, 90’+1′ Γκρέι/-

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πίρσμαν – Ετέμπο (85′ Ιτούρμπε), Ματέο (65′ Ντιοπ), Μάνου – Μαντσίνι (65′ Γκρέι), Πάλμα (85′ Νταμπό), Ζερβίνιο (65′ Καμάτσο)

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ – Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς – Σλίβκα (75′ Καραμάνος), Μπεχαράνο, Τσιλούλης (66′ Μποάκιε), Ασκόφσκι (46′ Τζανδάρης) – Ντε Βισέντι (46′ Νούνιες), Γιακουμάκης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς