12.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι κομβικοί Χουάνγκ – Εμβιλά στο κέντρο και το ρεκόρ του Πασχαλάκη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται το «τείχος» των Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ στον χώρο του άξονα και τον καλό Πασχαλάκη στη Λεωφόρο, με τον Έλληνα κίπερ να μετράει το ρεκόρ των 11 clean sheets με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται απόψε (19:30) στην αρένα της Λεωφόρου για το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στη Super League, σε ένα κομβικό ματς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα σχέδια των Γιοβάνοβιτς και Μίτσελ στην σκακιέρα της Λεωφόρου

Κι επειδή στα μεγάλα παιχνίδια τη διαφορά (σχεδόν) πάντα την κάνουν οι μεγάλες προσωπικότητες, γι’ αυτό σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό αξίζει κανείς να εστιάσει στη ραχοκοκαλιά της ομάδας, στον χώρο του κέντρου.

Ο λόγους για τους Ίνμπομ Χουάνγκ και Γιαν Εμβιλά που θα ξεκινήσουν το ματς έχοντας τον πλήρη έλεγχο της «ερυθρόλευκης κουλούρας». Και πώς να μην τον έχουν, όταν στα ματς που έχουν αγωνιστεί ως δίδυμο μέχρι τώρα (3) έχουν παρουσιάσει μία εικόνα ενός αξιόπιστου διδύμου που κρατά όσο πρέπει την μπάλα, λειτουργεί εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι και σπάνια λαθεύει στις μεταβιβάσεις.

Τόσο σπάνια που τα ποσοστά τους στις πετυχημένες πάσες μέχρι τώρα στη Super League βρίσκεται σταθερά στο εντυπωσιακό 88%, με τον Νοτιοκορεάτη να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο στα 8 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα 91,6 επαφές με την μπάλα και τον Γάλλο παρτενέρ του 62,4.

Εν ολίγοις, ολόκληρο το παιχνίδι των Ερυθρολεύκων περνάει από τα πόδια τους μέχρι να φτάσει στα εξίσου αξιόπιστα πόδια του Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος δεδομένα αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τους Πράσινους.

Καθοριστικός παράγοντας του ντέρμπι, όμως, θα είναι, όπως και να’ χει, και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο Έλληνας πορτιέρε που έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα στα πρώτα του 4 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα (αυτό κόντρα στη Φράιμπουργκ στις καθυστερήσεις) έχει πολύ καλές αναμνήσεις από τις αναμετρήσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό τόσο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά κυρίως με αυτή του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, απέναντι στους Πράσινους ο 31χρονος κίπερ μετράει τα περισσότερα clean sheets (11) από τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί μόλις 10 γκολ από το «τριφύλλι» σε σύνολο 18 αγώνων, με απολογισμό 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Στο σήμερα, θέλει να συνεχίσει αυτό το θετικό σερί του και να «σπρώξει» τους Πειραιώτες σε ένα σημαντικό τρίποντο, πάντοτε με την απαραίτητη βοήθεια της αμυντικής του γραμμής, που θα χρειαστεί να βελτιώσει πολλά πράγματα ώστε να γλιτώσει από τα… δόντια των φορμαρισμένων Παλάσιος, Σπόραρ και Βέρμπιτς.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς