23.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα σχέδια των Γιοβάνοβιτς και Μίτσελ στην σκακιέρα της Λεωφόρου

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι έφτασε: Διαβάστε το ρεπορτάζ των δύο ομάδων λίγο πριν τη σέντρα στη Λεωφόρο αλλά και το πλάνο ενδεκάδας για Μίτσελ και Γιοβάνοβιτς που θα παίξουν μόνο για τη νίκη

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συνθέτουν το πολύ μεγάλο ζευγάρι της 11ης αγωνιστικής στη Super League και αν κι ακόμα είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, το μεταξύ τους ντέρμπι μπορεί να κρίνει πολλά στην έκβαση του πρωταθλήματος μέχρι τα πλέι οφ.

Η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη και πιθανότατα βροχερή το βράδυ της Κυριακής (6/11, 19:30) αλλά αυτό δεν αποτρέπει τις ομάδες από το να δώσουν τα πάντα για το τρίποντο σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο στην Ελλάδα.

Από τη μία ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός του 10/10, που δείχνει μετά από 13 ολόκληρα χρόνια να βρίσκει ξανά την «σπίθα» του πρωταθλητισμού και από την άλλη ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, 9 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του Ισπανού προπονητή στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Τότε ήταν ο Μήτρογλου που τού είχε χαρίσει τη νίκη, στο σήμερα σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση και με άλλες συνθήκες θα το περιμένει από τον Μπακαμπού.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Πράσινοι πάνε στο ντέρμπι όντας πλήρεις, καθώς μοναδικός απόντας θα είναι ο Αχιλλέας Πούγγουρας που ούτως ή άλλως δεν προορίζονταν για βασικός στο ντέρμπι. Εκτός φυσικά παραμένουν και οι σοβαρά τραυματίες, Αϊτόρ και Τρουιγιέ.

Στην άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός πάει να παίξει ένα ντέρμπι που θέλει πάση θυσία τη νίκη με σημαντικές απουσίες τόσο στην άμυνα (Σισέ, Μαρσέλο, Μπα) όσο και στην επίθεση (Βαλμπουενά, Γκάρι Ροντρίγκες) αλλά την ίδια στιγμή με πίστη και αποφασιστικότητα για το τρίποντο που θα τον φέρει στο -7 από την κορυφή και κυρίως θα του χαρίσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Ο 59χρονος Ισπανός τεχνικός, αφού ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός πάει μόνο για τη νίκη στο «Απόστολος Νικολαίδης», φαίνεται να καταλήγει στο πλάνο νίκης που έχει καταστρώσει στο μυαλό του και είναι αυτό που όπως όλα δείχνουν θα καθιερώσει ως βασικές του επιλογές, τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δοκιμάσει έως τώρα ο Μίτσελ και πάντα με την επιφύλαξη της έκπληξης, οι Πειραιώτες θα έχουν τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία, τους Παπασταθόπουλο και Ντόη ως δίδυμο στα στόπερ, με τους Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ στα άκρα.

Εμβιλά και Χουάνγκ δεν πρόκειται να το… κουνήσουν από τη μεσαία γραμμή, με τον φορμαρισμένο Χάμες Ροντρίγκες μπροστά τους, τον Μπιέλ και τον Μασούρα στις πτέρυγες και μοναδικό προωθημένο τον Σεντρίκ Μπακαμπού σε ένα καθαρό 4-2-3-1.

Στον αντίποδα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται πως δεν σκοπεύει να αλλάξει την πετυχημένη συνταγή του Βόλου, ξεκινώντας το ντέρμπι με τον Μπρινιόλι στο τέρμα και με Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην άμυνα.

Οι Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ θα αποτελέσουν την τριπλέτα στον άξονα, με τους Βέρμπιτς, Παλάσιος στα εξτρέμ και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Σέντρα στις 19:30 στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με διαιτητή τον Δανό Κέλετ και VAR τον συμπατριώτη του, Γιάκομπ Σούνμπεργκ με τον Μεϊντάνα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς