22.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι 4 εκπληκτικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη και τα 2,4 xGoals των Γερμανών (vid)

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κατέβασε ρολά στη Γερμανία και τελικά νικήθηκε μόνο από μία στημένη μπάλα στην οποία δεν φέρει ευθύνη - Τέσσερις επεμβάσεις μεγάλης κλάσης από τον Έλληνα κίπερ που άφησε τη Φράιμπουργκ των 2,4 expected Goals στο... ένα με το ζόρι

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης λειτούργησε σαν… Σινικό Τείχος κόντρα στη Φράιμπουργκ κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό με τρομερές επεμβάσεις μέχρι το 93′, όταν ο Κίμπλερ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους στην καρδιά της άμυνας των Ερυθρολεύκων και ήταν η μοναδική φορά στο ματς που ο Έλληνας κίπερ δεν μπόρεσε να φτάσει την μπάλα, δίχως πάντως να φέρει ευθύνη.

Ο Έλληνας κίπερ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, στην τρίτη του συνολικά συμμετοχή, όπου χρειάστηκε να αναδείξει τα ριφλέξ του.

Στην πρώτη περίπτωση απέκρουσε εξ’ επαφής έναν κεραυνό του Κίμπλερ που πήγαινε κατευθείαν στα δίχτυα, στην δεύτερη είπε βροντερό «όχι» στον Πέντερσεν, ενώ σε δύο ακόμη περιπτώσεις από κεφαλιές των γηπεδούχων και με την μπάλα να σκάει μπροστά του, κατέβασε ρολά.

Τελικώς νικήθηκε από μία στημένη μπάλα και κεφαλιά του Κίμπλερ που πήγε συστημένη στη δεξιά γωνία του, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κακίσει, καθότι πραγματοποίησε μία από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις της καριέρας του, μέχρι το φινάλε.

Παρά την ισοπαλία, ο Πασχαλάκης μπορεί να περηφανεύεται ότι σε 2,4 καθαρές ευκαιρίες για γκολ (xGoals) των Γερμανών δέχθηκε μόλις ένα κι αυτό από εκτέλεση κόρνερ που δεν συνυπολογίζεται ως μεγάλη ευκαιρία. Με λίγα λόγια έσωσε σχεδόν 2 σίγουρα γκολ με επεμβάσεις μεγάλης κλάσης, τη στιγμή που η άμυνά του και πιο συγκεκριμένα ο Μπα, τον πρόδωσε ξανά στο τέλος με την αποβολή.

Στράιχ: Καταπληκτικός ο Ολυμπιακός και ο Πασχαλάκης, πολύ δυνατή εμφάνιση

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς