23.5 C
Athens

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1: Πικρός αποκλεισμός, ο τρομερός Πασχαλάκης λύγισε στο 93′ (vid)

Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός του πρώτου μέρους πιέστηκε πολύ στο β', αλλά στο 93' οι Γερμανοί λύγισαν τον απίθανο Πασχαλάκη που σε πολλές περιπτώσεις κρατούσε μόνος του το μηδέν - Η νίκη της Ναντ στο 95' έφερε τούμπα την κατάσταση και οι Ερυθρόλευκοι αποχαιρετούν για πρώτη φορά μετά πέντε χρόνια την Ευρώπη ως τελευταίοι στον όμιλό τους

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού στο Europa League ολοκληρώθηκε στη Γερμανία με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Παρά το τεράστιο πρώτο ημίχρονο και τη μεγάλη εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο δεύτερο, οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 1-1 με τη Φράιμπουργκ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ επί της Καραμπάγκ με γκολ στο 95′ γνώρισαν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια.

 

Πικρός ο αποκλεισμός με τον τρόπο που ήρθε και δη με ένα γκολ που δέχθηκαν ξανά οι πρωταθλητές Ελλάδας στις καθυστερήσεις. Υπάρχουν καλά που μπορεί να κρατήσει ο Μίτσελ τόσο σε πρόσωπα όσο και σε κομμάτι πλάνου – στο πρώτο μέρος – αλλά ταυτόχρονα άδοξα ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι σε μια πραγματικά πολύ κακή σεζόν εκτός συνόρων για τους Ερυθρόλευκους.

 

Οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν ένα υποδειγματικό πρώτο μέρος απειλώντας αρχικά με τον Μασούρα. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση.

Κάπως έτσι ήρθε το 0-1 στο 17′. Οι Ερυθρόλευκοι αναπτύχθηκαν εξαιρετικά με τον Άβιλα να ανοίγει δεξιά στον Γκάρι Ροντρίγκες κι εκείνος να περνά γλυκιά κάθετη στον Μασούρα που γύρισε στο ύψος του πέναλτι. Ο Μπιέλ έπιασε το σουτ αλλά ο Φλέκεν απέκρουσε, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Ελ Αραμπί πήρε το ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε το 18ο ευρωπαϊκό γκολ του.

 

Οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις να βρουν το δεύτερο γκολ και να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους. Η μεγαλύτερη φάση μετά το 0-1 ήρθε από κόρνερ των… γηπεδούχων, με τον Ίνμπομ Χουάνγκ να πετά στον χώρο στον Γκάρι Ροντρίγκες που με κλειστή ντρίμπλα απελευθερώθηκε και άνοιξε αριστερά στον Μασούρα ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Φλέκεν αλλά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ!

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός από τα αριστερά βοηθούσε μεν στην άμυνα τον Βρουσάι που αγωνίστηκε για 39′ ως αριστερός μπακ (αντικαταστάθηκε ο Γκάρι Ροντρίγκες λόγω τραυματισμού και ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στη φυσική του θέση, με τον Βρουσάι να γίνεται εξτρέμ), ταυτόχρονα όμως ήταν παρών στην αντίπαλη περιοχή και μάλιστα από δικό του γύρισμα ο Μπιέλ παραλίγο να χριστεί σκόρερ (πρόλαβε ο Χέφλερ κι έδιωξε).

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν άριστα στο σχέδιο τους στο πρώτο μέρος αλλά σταδιακά η Φράιμπουργκ – που παρατάχθηκε με αρκετούς βασικούς – η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα (μόλις μια ήττα στην έδρα της φέτος και μία συνολικά στα 14 τελευταία της ματς ανεξαρτήτως έδρας).

Η πίεση της Φράιμπουργκ έγινε αφόρητη με πολλές σέντρες και εκεί χρειάστηκε ο Πασχαλάκης: άψογος στις εξόδους του, μεγάλες επεμβάσεις με κάθε τρόπο σε σουτ, κεφαλιές εξ επαφής και διαγώνια σουτ όμως λύγισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε σέντρα ο Κούμπλερ έκανε το 1-1.

 

Ο Τόβερ που μοίρασε κάρτες στο τέλος, απέβαλε τον Μπα στο 97′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Ναντ δύο λεπτά νωρίτερα είχε βρει γκολ που της εξασφάλιζε τουλάχιστον την τρίτη θέση και ως εκ τούτου το ματς απέναντι της στην τελευταία αγωνιστική αποκτά νόημα μόνο για το γόητρο και για να σπάσει ο Ολυμπιακός αυτό το σερί των 14 σερί ευρωπαϊκών αγώνων χωρίς νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόβερ (ΕΣΘ)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90+7′ Μπα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / Εμβιλά, Μασούρας, Πασχαλάκης, Ρέτσος, Μπα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ντόη, Μπα, Άβιλα, Βρουσάι (82′ Ρέτσος), Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Μασούρας (82′ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39′ λ. τρ. Ρεάμπτσιουκ), Μπιέλ (69′ Κούντε), Ελ Αραμπί (82′ Ουί Τζο).

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ (Στράιχ): Φλέκεν, Κούμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ (77′ Σιλντιγιά), Γκούντερ, Ντοάν (63′ Βάισχοτ), Καϊτέλ (69′ Έγκεσταϊν), Χέφλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς (72′ Πέτερσεν), Κιέρε (63′ Γεόνγκ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1 (90+3′ Κούμπλερ / 17′ Ελ Αραμπί)

Ναντ – Καραμπάγκ 2-1 (17′ Μπλας, 90+5′ Γκαναγκό / 56′ πεν. Όζομπιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φράιμπουργκ 13 (12-2)

2. Καραμπάγκ 7 (8-4)

3. Ναντ 6 (4-11)

4. Ολυμπιακός 2 (2-9)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς