23.4 C
Athens

Λίβερπουλ – Σίτι 1-0: Ο Σαλάχ βροντοφώναξε ότι στο Άνφιλντ είναι αλλιώς (vid)

Η Λίβερπουλ έσπασε το εντυπωσιακό αήττητο σερί των Πολιτών με την υπογραφή του Μοχάμεντ Σαλάχ και για άλλη μία σεζόν κατατρόπωσε στα τείχη του Άνφιλντ την ομάδα του Γκουαρδιόλα

Στο Άνφιλντ είναι αλλιώς για τη Σίτι!  

Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε για άλλη μία σεζόν ότι στην έδρα της δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα και με ένα τρομερό γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ πήρε το ντέρμπι κερδίζοντας περισσότερο ψυχολογικό παρά βαθμολογικό έδαφος, αφού οι Πολίτες παραμένουν στο +10 παρά την ήττα.

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΣΑΛΑΧ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 1-0 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΛΕ-ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΑΛΙΣΟΝ

Οι Ρεντς παρέμειναν έτσι αήττητοι για τέταρτη σερί σεζόν κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που μαζί με τον Κλοπ έζησαν με αρκετή ένταση το ντέρμπι, με τον Γερμανό μάλιστα να αποβάλλεται λίγο πριν τη λήξη για κάποια… γαλλικά στον διαιτητή του αγώνα.

Υπέροχο το γκολ νίκης των Κόκκινων που αιφνιδίασαν τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ με ένα πανέξυπνο βολέ του Άλισον και μία υπέροχη κίνηση του Σαλάχ στην πλάτη του Κανσέλο που φέρει ευθύνη. Το πλασέ του Αιγύπτιου είναι για σεμινάριο, με τον Έντερσον να μαζεύει την μπάλα από το βάθος της εστίας του λίγα λεπτά μετά το βροντερό του «όχι» σε αντίστοιχο τετ α τετ με το νο.11 της Λίβερπουλ.

Άλλο ένα ιστορικό γκολ για τον Μο Σαλάχ που πλέον είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης της Premier League με 100+ (για την ακρίβεια 101) τέρματα με το αριστερό του πόδι, πίσω μόνο από τον Φόουλερ που έχει 105.

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο το μυαλό του στο πώς θα αμυνθούν σωστά παρά στο πώς θα βρουν χώρους στην επίθεση, με τη Σίτι να έχει τις περισσότερες απειλές κυρίως χάρη στην ενέργεια του Ντε Μπρόινε και τις κινήσεις του Χάλαντ και τη Λίβερπουλ να είναι αρκετά επιπόλαιη στην τελική πάσα.

Λίγες καλές φάσεις σε χαμηλό τέμπο στα πρώτα 45 λεπτά κι όλα έδειχναν ότι αυτό το ντέρμπι θα κριθεί στη μία στιγμή.

Τελικώς, αυτή (δεν) ήρθε για τους Πολίτες στο 65′ όταν ο Φόντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά μετά από χρήση του VAR για επιθετικό φάουλ του Χάλαντ στον Φαμπίνιο στην αρχή της φάσης.

ΕΝΑ ΒΟΛΕ, ΕΝΑ ΑΡΤΙΟ ΠΛΑΣΕ ΚΑΙ… ΑΣΟΣ

Κι αφού ο Βραζιλιάνος κίπερ των Ρεντς έσωσε την εστία του λίγο αργότερα σε πλάσε του Νορβηγού από καλή θέση, την σκυτάλη πήρε ο συνήθης ύποπτος Σαλάχ, ο οποίος πρώτα νικήθηκε από τον Άλισον και στη δεύτερη «συνάντησή» τους κατάφερε να τον εκτελέσει για το τελικό 1-0.

Ένα βολέ, ένα άρτιο ξεμαρκάρισμα και τηλεκατευθυνόμενο πλασεδάκι με το αριστερό αρκούσαν για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί στο Άνφιλντ και η Λίβερπουλ να πάρει σημαντική βαθμολογική ανάσα με φόντο την πεντάδα, τη στιγμή που η Σίτι είδε την Άρσεναλ να περνάει από το Έλαντ Ρόουντ και να βρίσκεται 4 βαθμούς μπροστά της στη μάχη της κορυφής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 15/10

Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 0-0

Γουλβς – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 (56′ πεν. Νέβες)

Φούλαμ – Μπόρνμουθ 2-2 (22′ Ντιόπ, 52′ πεν. Μίτροβιτς / 2′ Σολάνκε, 29′ Λέρμα)

Τότεναμ – Έβερτον 2-0 (59′ πεν. Κέιν, 86′ Χόιμπιεργκ)

Κυριακή 16/10

Άστον Βίλα – Τσέλσι 0-2 (6′, 65′ Μάουντ)

Λιντς – Άρσεναλ 0-1 (35′ Σάκα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιουκάστλ 0-0

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 1-1 (20′ Περό / 64′ Ράις)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (76′ Σαλάχ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς