17 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ και οι τέσσερις σωματοφύλακες

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει μπει φουριόζος (και) στη φετινή σεζόν αλλά δεν είναι ο μόνος: οι πρωταθλητές αποδεικνύουν μέσα από την καθημερινή δουλειά τους στο ΣΕΦ πως σε ένα καλοκουρδισμένο σύνολο, όλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βγουν μπροστά όταν η ομάδα τους χρειάζεται...

Τι γίνεται όταν σε μια ήδη υψηλού επιπέδου ομάδα με δεδομένες «σταθερές», προστίθενται νέοι παράγοντες που μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, ο Ολυμπιακός της σεζόν 2022/23 έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω του το ενδιαφέρον όλων των Ευρωπαίων μπασκετόφιλων. Όχι τόσο για το μπάσκετ που παίζει αυτή τη στιγμή, όσο γι’ αυτό που μπορεί δυνητικά να παρουσιάσει στη συνέχεια. Όταν δηλαδή νέοι και παλιοί θα έχουν φτάσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό χημείας και επίγνωσης ρόλων, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις απαιτήσεις κάθε αναμέτρησης.

Ολυμπιακός: Η μαεστρία του Σλούκα και το «θωρηκτό Βεζένκοφ»

Κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός δεν είχε έναν πρωταγωνιστή, αλλά τουλάχιστον πέντε μέσα στο παρκέ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πέντε διψήφιους παίκτες (Βεζένκοφ, Φαλ, Σλούκας, Λαρεντζάκης, Γουόκαπ) και η άμυνα των Λιθουανών δεν ήξερε από που να προφυλαχτεί.

Στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός σε κάθε ματς έχει και έναν διαφορετικό MVP. Στον τελικό του Super Cup ήταν ο Μουσταφά Φαλ, στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα και απέναντι στη Ζαλγκίρις ο φοβερός και τρομερός Σάσα Βεζένκοφ.

Ο παράγοντας Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και δίκαια αναδείχθηκε MVP του ματς, αλλά και ολόκληρης της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αθόρυβα κατάφερε να κάνει double double με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ και οδήγησε τους Ερυθρόλευκους στη νίκη.

Ο Βεζένκοφ έχει ξεκινήσει με σπασμένα φρένα τη φετινή σεζόν και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Σε δύο παιχνίδια στην Euroleague μετράει κατά μέσο όρο 21.5 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο 27χρονος φόργουορντ έχει βάλει πλώρη για την κορυφή και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα χάσει το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Το καρέ Γουόκαπ – Φαλ – Σλούκας – Λαρεντζάκης στραγγάλισε τη Ζαλγκίρις

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν ήταν μόνος του κόντρα στη Ζαλγκίρις. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είχε τέσσερις… σωματοφύλακες κόντρα στους Λιθουανούς. Ο Μουσταφά Φαλ, ο Τόμας Γουόκαπ, ο Κώστας Σλούκας και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και έγειραν την πλάστιγγα στην ερυθρόλευκη πλευρά.

Ο Μουσταφά Φαλ πραγματοποίησε κυριαρχική εμφάνιση κόντρα στη Ζαλγκίρις. Ο Γάλλος σέντερ δεν άφησε περιθώρια στα αντίπαλα σέντερ και τους έβαλε στα καλάθια. Ο «κροκόδειλος» του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς έχοντας 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ο αφανής MVP του Ολυμπιακού κόντρα στους Λιθουανούς. Ο Αμερικανός γκαρντ «έπνιξε» τους αντιπάλους του στην άμυνα, ενώ οργάνωσε μαεστρικά την ερυθρόλευκη επίθεση. Αυτό μαρτυρούν και οι έξι ασίστ, που μοίρασε στους συμπαίκτες του. Συνολικά, μέτρησε 10 πόντους, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα!

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την σκυτάλη από τους Φαλ και Γουόκαπ στην τελευταία περίοδο. Ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει και η Ζαλγκίρις πίεζε για την ανατροπή. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ψύχραιμος και με κρίσιμους πόντους και ασίστ κράτησε όρθιους τους Ερυθρόλευκους. Ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά είχε στο παιχνίδι 15 πόντους, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Τελευταίος, αλλά όχι αμελητέος είναι ο φοβερός και τρομερός Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της σεζόν παρουσιάζεται δύο επίπεδα πάνω σε σχέση με πέρσι και προσπαθεί να μπει στα παπούτσια του.. Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ο 29χρονος γκαρντ ήταν συγκλονιστικός. Σε άμυνα και επίθεση έβγαλε πάθος, κέρδισε κρίσιμες κατοχές, ενώ επιθετικά πέτυχε και το τρίποντο-μαχαιριά 1,30′ πριν το τέλος. Συνολικά, μέτρησε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς