24.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Η μαεστρία του Σλούκα και το «θωρηκτό Βεζένκοφ»

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα απέδειξε ξανά ότι στα καλά του διαστήματα μπορεί «πατήσει» οποιαδήποτε ομάδα, έχοντας τις σταθερές των Σλούκα και Γουόκαπ στην περιφέρεια και τον μόνιμο MVP Βεζένκοφ σε δαιμονιώδη κατάσταση

Στο τέλος, θα μας πουν και γραφικούς, αλλά αυτά που κάνει και φέτος ο Σάσα Βεζένκοφ μας δίνουν το πάτημα για κάθε είδους… μπασκετικής υπερβολής στους χαρακτηρισμούς μας.

Ο Σάσα του Ολυμπιακού είναι ένα πραγματικό «θωρηκτό» και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι, δίχως όρια και σταματημό. Το βράδυ της Παρασκευής κόντρα στη Ζαλγκίρις το έκανε ξανά. Εκκωφαντικό double-double με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, σε μία ακόμη μπασκετική ραψωδία των Πειραιωτών, που όπως τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστιάζουν στο ομαδικό μπάσκετ, στην πιο σύγχρονη και… NBA μορφή του σε άμυνα και επίθεση.

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 90-80: Σαρωτικός Βεζένκοφ πήρε σβάρνα τους Λιθουανούς! (vids)

Σε ένα τέτοιο ματς χθες το βράδυ στο «παγωμένο» λόγω τιμωρίας ΣΕΦ οι Ερυθρόλευκοι μπορεί στην αρχή να παρουσιάστηκαν μουδιασμένοι κυρίως λόγω της ευστοχίας των Λιθουανών από την περιφέρεια, αλλά δεν άργησαν να βρουν τους ρυθμούς του. Κι όταν το έκαναν, ήταν ήδη πολύ αργά για την επιστροφή της Ζαλγκίρις, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να δείχνουν ξανά -μετά τη Βαρκελώνη- ότι στα καλά τους διαστήματα μπορούν να «πατήσουν» κάθε ομάδα της διοργάνωσης.

Στην εξίσωση του αγώνα για την 2η αγωνιστική της Euroleague πρέπει να βάλουμε και τον Κώστα Σλούκα. Ο υπαρχηγός των Ερυθρολεύκων δήλωσε ξανά «παρών» απόντος του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου και με την μαεστρία του μίλησε στις κρίσιμες στιγμές, αποδεικνύοντας ότι και φέτος θα κουβαλήσει την ομάδα στα δύσκολα.

Την ίδια στιγμή, ο Μουστάφα Φαλ βροντοφώναξε στο άδειο ΣΕΦ ότι όσο κι αν μεγάλωσε ο ανταγωνισμός, ο ίδιος παραμένει καταλυτικός και απαραίτητος κάτω από την «ερυθρόλευκη» ρακέτα. Εμφατικός ο Γάλλος σέντερ στην πιο καλή του βραδιά μέχρι τώρα στη σεζόν και με πολύτιμες βοήθειες από Γουόκαπ και Σλούκα που του μοίραζαν συνεχώς την μπάλα.

Για τον Στεφ… Λάρι τα είχαμε πει και μετά το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Τού αρκεί μία στιγμή, λίγα λεπτά και μπόλικη αυτοπεποίθηση για να αφήσει το στίγμα του σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και σε αυτά που έρχεται ως βοήθεια από τον πάγκο για να βγάλει την… κόμπρα από την τρύπα. Καθοριστικός!

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς για την ομαδάρα του Μπαρτζώκα και τώρα… Σπανούλης,  πριν τον ανήφορο σε Ισπανία για την πρώτη ευρωπαϊκή «διαβολοβδομάδα» της σεζόν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς