15.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μίτσελ για τριάδα και η ανάγκη για μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη

Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, οι δύο επιθετικοί και το «πρέπει» του Ολυμπιακού για νίκη στην ευρωπαϊκή επιστροφή του Μίτσελ - Ποια τα πλάνα του Γκουρμπάνοφ που φοβάται μην αιφνιδιαστεί από τους Πειραιώτες

Ο Μίτσελ κάθεται ξανά στον πάγκο του Ολυμπιακού σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά όπως την περιμένει και γνωρίζει πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κόντρα στην Καραμπάγκ μπορεί να σημάνει και το πρόωρο φινάλε των πρωταθλητών Ελλάδας στο Europa League.

Ο Ισπανός έχει καταλήξει στον τρόπο που θα αγωνιστεί απέναντι στους Αζέρους στο Καραϊσκάκη και η πιθανότητα να εμφανίσει μια διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (την οποία έχει δουλέψει ξανά στην καριέρα του) είναι αρκετά μεγάλη με βάση τα όσα δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις. Ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ περιμένει εκπλήξεις και μόνο άνετος δεν νιώθει από τη στιγμή που δεν μπορεί να διαβάσει τα όσα θα κάνει ο Μίτσελ.

Η επιστροφή του Ουί Τζο σε αποστολή συνεπάγεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και τη συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα στο πλευρό του Πεπ Μπιέλ ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει παίξει στην καριέρα του στην κορυφή ως false 9 ενώ παράλληλα μπορεί να κινηθεί και λίγο πιο πίσω από τον Κορεάτη φορ ο οποίος βγαίνει και αρκετά εκτός περιοχής για να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Εφόσον δεν είναι στο 100% τότε το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που έχει κύριο χαρακτηριστικό την πίεση ψηλά.

Πίεση που ούτως ή άλλως θα ασκήσει ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά με στόχο να αποσυντονίσει την Καραμπάγκ: οι Αζέροι άλλωστε είναι επιρρεπείς στο λάθος και η αμυντική γραμμή τους δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Για τους πρωταθλητές Ελλάδας πέρα από το να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα (κάτι που δεν έχουν καταφέρει σε κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι τους) είναι να βρουν ξανά φάσεις και να σκοράρουν: Αρκετοί είναι και οι ποδοσφαιριστές που θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Μίτσελ με μια καλή εμφάνισή τους αφού θυμίζουμε πως κάποιοι δεν έπαιξαν κόντρα στον Ατρόμητο και κόντρα στην Καραμπάγκ θα έχουν την ευκαιρία τους.

Ο Ισπανός προπονητής έχει δώσει το απαραίτητο ψυχολογικό boost στους ποδοσφαιριστές του, προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο κλειστά χαρτιά για να αιφνιδιάσει τους Αζέρους και περιμένει να βρει λύσεις κόντρα σε μια ομάδα που είναι αρκετά επικίνδυνη στο τρανζίσιον.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα Μέσα στο Αζερμπαϊτζάν, ο Γκουρμπάνοφ σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με τους Μαχαμανταλίγεφ, Βέσοβιτς, Χουσεΐνοφ, Μουσταφαζάντε, Τσαφαρκολίγεφ, Γκαράγεφ, Αλμέιδα, Καντί, Ζουμπίρ, Σεϊντάγεφ, Οβούσου.

Αθλητικότητα, pressing και μακρινό σουτ τα συστατικά επιτυχίας της Καραμπάγκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς