22.6 C
Athens

Άρης: Το παρασκήνιο της παραμονής Μαντσίνι και το επόμενο καλοκαίρι του Αργεντίνου

Οι λόγοι που ο Ντάνιελ Μαντσίνι επέλεξε να μείνει πιστός στον Άρη, η καθοριστική στάση του Θ. Καρυπίδη και τα νέα ποσά στο συμβόλαιο του Αργεντίνου, που δεν εξετάζεται μόνο από την Κοπεγχάγη με φόντο το καλοκαίρι του 2023

Τελικά, ο Ντάνιελ Μαντσίνι άκουσε ξανά την καρδιά του. Και τον Θόδωρο Καρυπίδη, που του ξεκαθάρισε το πόσο πολύτιμος είναι για τον Άρη αρνούμενος την αρκετά δελεαστική προσφορά από την ομάδα του Ντουμπάι, η οποία ξεπερνούσε κατά πολύ αυτή της Ομόνοιας και της Σαμάρα από τη Ρωσία που επίσης προσπάθησαν να «κλέψουν» τον Αργεντίνο άσο στο φινάλε των μεταγραφών.

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη έβαλε το καλό της ομάδας πάνω απ’ όλα με φόντο τη φετινή σεζόν των υψηλών απαιτήσεων που έχουν τεθεί από τον ίδιο, αλλά για να το κάνει αυτό χρειαζόταν και η άκρως επαγγελματική και συναισθηματική στάση του Μαντσίνι, που έχει δεθεί με τον Άρη και το απέδειξε εμπράκτως σε δύο περιπτώσεις.

Στην απόφαση να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Κίτρινους τον Νοέμβριο του 2021 πάνω στην καλύτερή του φάση αγωνιστικά, αλλά και στο σήμερα που δεν πίεσε στιγμή για τη μεταγραφή του στα Εμιράτα παρόλο που τα λεφτά ήταν αρκετά και σε διπλάσια κλίμακα από αυτά που του προσφέρουν οι Θεσσαλονικείς.

Για να μιλάμε και με αριθμούς, η προσφορά των Αράβων προς τον Μαντσίνι αφορούσε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές στο 1,1 εκατομμύριο, ενώ στο τραπέζι είχε πέσει και ο δανεισμός του παίκτη με ένα παχυλό δάνειο στον Άρη και οψιόν αγοράς του στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο καλοκαίρι. Κάτι που, πάντως, απορρίφθηκε αμέσως από τον Καρυπίδη που δεν ήθελε να παραχωρήσει με δανεισμό τον καλύτερο παίκτη της περσινής σεζόν και έναν από τους πιο φορμαρισμένους φέτος.

Ο Άρης έμμενε να ζητά περίπου 3 εκατομμύρια για να πει το «ναι», οι Άραβες δεν έφτασαν αυτή την προσφορά μέχρι τη Δευτέρα (26/9) και ο μεγαλομέτοχος των Κιτρίνων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα παραμονής στον 26χρονο Αργεντινό, που από τη μεριά του ήταν -από την αρχή- θετικός στο σενάριο παραμονής του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ακόμα και με τα ίδια χρήματα.

Η αύξηση των απολαβών του, όμως, ήταν δεδομένη και αναγκαία, κάτι που έγινε πράξη και από εδώ και στο εξής ο Μαντσίνι θα λαμβάνει περίπου μισό εκατομμύριο τον χρόνο από τον Άρη, αυξάνοντας κατά 35% τον προηγούμενο μισθό του. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης των δύο ανδρών έκλεισε άμεσα τον φάκελο αποχώρησης για τώρα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα ανοίξει ξανά από τον ερχόμενο Γενάρη και πιθανώς θα κλείσει οριστικά τον Ιούλιο του 2023.

Κι αυτό γιατί ο Μαντσίνι τραβάει τα βλέμματα ακόμα κι ομάδων ελίτ της Ευρώπης (δεν είναι μόνο η Κοπεγχάγη που τον κοιτάει) και πλέον θέλει και ο ίδιος να κάνει το βήμα παραπάνω σε σύλλογο που θα «φαίνεται» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βέβαια, αυτό δεν θα τον εμποδίσει από το να δίνει το 100% στον Άρη για όσο διάστημα παραμείνει στο Χαριλάου, ωστόσο το σενάριο να τηρήσει το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος (2024) ή και να το ανανεώσει δεν συγκεντρώνει -στην παρούσα φάση- πολλές πιθανότητες, αφού πρόθεση του παίκτη αλλά και του κλαμπ, μακροπρόθεσμα, είναι να έρθει μία πρόταση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, σε χρονική περίοδο που δεν θα επηρεάσει αγωνιστικά την ομάδα, ώστε να αποτελέσει ο Αργεντίνος μία από τις πιο ακριβές πωλήσεις στην ιστορία του συλλόγου.

Τον Γενάρη, ναι, δεδομένα θα έρθουν νέες προτάσεις και πιθανότατα της Κοπεγχάγης να είναι μία από αυτές, μιας που οι Δανοί έμειναν στο ενδιαφέρον μέσα στον Σεπτέμβρη. Ωστόσο, ο Καρυπίδης και τότε θα βάλει πρώτα την ομάδα και μετά το όποιο οικονομικό, καθώς μεγάλος του στόχος είναι φέτος να πανηγυριστεί ένα τρόπαιο στο Βικελίδης.

Από την άλλη, ο Μαντσίνι μετά την αύξηση των απολαβών του ουσιαστικά «έδειξε» τον δρόμο για παραμονή στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε. Εκεί, θα αρχίζουν να γίνονται και πιο σκληρές οι διαπραγματεύσεις, αφού ο Άρης θα κινδυνεύει πλέον να χάσει ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά του στοιχεία ως ελεύθερο από τον χειμώνα του 2024…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς