12.5 C
Athens

Άρης: Ο Μαντσίνι που πάντα άκουγε την καρδιά του και η «καυτή πατάτα» στα χέρια του Καρυπίδη

«Η καρδιά με πηγαίνει εμένα»: Ο Ντάνιελ Μαντσίνι, τα εκατομμύρια από το Ντουμπάι, η στάση του Καρυπίδη και ο στίχος από το τραγούδι του Α. Ρέμου που δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί στο απόλυτο μεταγραφικό σίριαλ του... φθινοπώρου για τον Άρη

«Η καρδιά με πηγαίνει εμένα». Αυτός είναι ο στίχος από το τραγούδι του Αντώνη Ρέμου που βρίσκεται γραμμένος στη φανέλα του Άρη και ακούγεται στα μεγάφωνα του Βικελίδης μετά από κάθε νίκη. Στην περίπτωση του Ντάνιελ Μαντσίνι, έχει διπλή ανάγνωση και ο Θόδωρος Καρυπίδης γνωρίζει ότι στο τέλος ο Αργεντινός θα επιλέξει να «ακούσει» ξανά την καρδιά του…

Άρης: Ομάδα του Ντουμπάι προσφέρει γη και ύδωρ για την υπογραφή του Μαντσίνι!

Τα σχετικά ήρεμα νερά του Άρη μετά την έλευση Πάρντιου ταράχθηκαν απότομα από την πρόταση ομάδας του Ντουμπάι για την αγορά των δικαιωμάτων του Μαντσίνι, ενός MVP για τους Κίτρινους την περασμένη σεζόν και του απόλυτου πρωταγωνιστή μέχρι τώρα στη φετινή μαζί με τους Πάλμα και Γκρέι.

Από τη μία, το οικονομικό κομμάτι που φαίνεται να ακουμπάει ταβάνι τόσο για τον Αργεντίνο όσο και για τους Θεσσαλονικείς, καθώς τα λεφτά των Αράβων είναι πολλά και ικανοποιούν και τις δύο πλευρές.

Μιλώντας με αριθμούς, ο Μαντσίνι εφόσον επιλέξει να συνεχίσει στα Εμιράτα θα αμείβεται με 1,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ποσό που θα αγγίξει τα 4 εκατομμύρια σε διάστημα τριετίας. Από την άλλη ικανοποιημένος -αποκλειστικά σε οικονομικό επίπεδο- θα μείνει και ο Άρης, που εκτιμάται ότι θα λάβει ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατομμύρια, τα οποία ζητούσε και από την Ομόνοια πριν λίγες εβδομάδες.

Για τον Μαντσίνι, στα 26 του και στο αγωνιστικό peak της καριέρας του, αυτό το συμβόλαιο μοιάζει με χρυσάφι στα πόδια, αν και δεν θα του δώσει τίποτα παραπάνω σε αγωνιστικό επίπεδο. Ίσα ίσα θα φαντάζει ως πισωγύρισμα να αφήσει τόσο νωρίς την Ευρώπη για ένα πρωτάθλημα που πέρα από χρήματα, δεν έχει κάτι να του προσφέρει.

Από την άλλη, υπάρχει και η προοπτική της Κοπεγχάγης, δίχως όμως να προκύπτει κάτι νεότερο από την προσφορά των Δανών που ακούστηκε ότι θα έφτανε το Σάββατο (24/9) στα γραφεία του Άρη. Ούτως ή άλλως αυτή η προσφορά θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα πρωτίστως γιατί δεν έφτανε αυτή των Αράβων, αλλά και επειδή η αγορά στη Δανία έχει κλείσει και θα αφορούσε deal με φόντο τον ερχόμενο Γενάρη.

Άρης: Η Κοπεγχάγη μπαίνει «σφήνα» για Μαντσίνι

Εν ολίγοις, ο Αργεντινός άσος που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι παίρνει αποφάσεις πρώτα με την καρδιά και μετά με το μυαλό του (γι’ αυτό και ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Κίτρινους τον περασμένο χειμώνα έως το 2024) θα κληθεί είτε να παραμείνει στον Άρη ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, είτε να πάρει στην κατάλληλη ηλικία το πιο ακριβό συμβόλαιο της καριέρας του. Και στις δύο περιπτώσεις, τον τελικό λόγο φαίνεται πως θα έχει ο Θόδωρος Καρυπίδης που πάντως θα σεβαστεί και την όποια επιθυμία του παίκτη με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, έχοντας παράλληλα στο πίσω μέρος του μυαλού του το ενδεχόμενο να τον χάσει ως ελεύθερο από την επόμενη σεζόν…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς