20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ματιά στην αγορά των ελεύθερων στόπερ και η περίπτωση Ντεναγιέρ

Η αποχώρηση Μανωλά άλλαξε τα δεδομένα στην αμυντική ζώνη των Ερυθρολεύκων και πλέον ο Μίτσελ καλείται να αποφασίσει αν η ομάδα χρειάζεται άμεση ενίσχυση στα στόπερ ή αν θα πορευθεί ως έχειν τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη

Ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από το ρόστερ του Ολυμπιακού και στις τάξεις των Πειραιωτών γίνονται δεύτερες σκέψεις για την απόκτηση ενός ελεύθερου κεντρικού αμυντικού που θα μπορέσει να προσφέρει άμεσα στην ομάδα και θα έρθει να «δέσει» με τους Μπα, Σισέ, Σωκράτη και Ρέτσο.

Η τελική απόφαση για την κίνηση απόκτησης ενός ακόμη στόπερ στη θέση του Μανωλά ή μη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Μίτσελ, με τον 59χρονο τεχνικό να έχει τονίσει ότι θέλει να δουλέψει με 24 παίκτες -πλην των τερματοφυλάκων- στο Ρέντη.

Ολυμπιακός: Οι δύο δρόμοι του Αμπουμπακάρ Καμαρά

Αυτό από μόνο του «δείχνει» τον δρόμο σχετικά με ενδεχόμενες νέες προσθήκες, αφού σε πρώτο πλάνο έχει μπει η παραχώρηση παικτών και όχι η έλευση νέων.

Ωστόσο, εφόσον ο Μίτσελ εντοπίσει κάποιο κενό στην κομβική θέση των στόπερ, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί μέσα στις επόμενες 7 ημέρες δυναμικά για την απόκτηση του αντί-Μανωλά. Μία περίπτωση που ακούγεται έντονα, δελεάζει και είναι υπαρκτή αποτελεί του Τζέισον Ντεναγιέρ, ενός δυναμικού και έμπειρου στόπερ, διεθνή με την εθνική Βελγίου και με παραστάσεις από Γαλλία, Αγγλία και Τουρκία.

Ο Ντεναγιέρ κυκλοφορεί ελεύθερος από την πρώτη ημέρα του Ιούλη όταν και αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Λιόν, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 χρόνια.

Παρά τη σχεδόν τρίμηνη απουσία του από τα γήπεδα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον κάλεσε στην αποστολή της εθνικής Βελγίου για τα ματς του Nations League και δεν είναι λίγες οι ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει το τελευταίο διάστημα.

Πλέον, μένει να φανεί αν σε αυτές θα προστεθεί και ο Ολυμπιακός, κάτι που θα αποφασιστεί από τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του τις επόμενες ημέρες.

Στην καριέρα του ο Ντεναγιέρ έχει αγωνιστεί σε Μάντσεστερ Σίτι από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε και στη συνέχεια ως δανεικός σε Σέλτικ, Γαλατάσαραϊ και Σάντερλαντ, πριν τη μεταγραφή του στη Λιόν το 2018.

Με τη γαλλική ομάδα μέτρησε συνολικά 138 συμμετοχές, με απολογισμό 8 γκολ και 2 ασίστ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς