15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι δύο δρόμοι του Αμπουμπακάρ Καμαρά

Ο στράικερ από τη Μαυριτανία δεν έχει κατορθώσει να πείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με την απόδοσή του και ανάλογα με την απόφαση του Μίτσελ θα κριθεί το αν θα συνεχίσει στους πρωταθλητές Ελλάδας ή όχι τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη

Ο Ολυμπιακός έχει μπει κι επίσημα εδώ και 3 ημέρες στη νέα εποχή Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει πιάσει δουλειά στο Ρέντη διαμορφώνοντας την τελική εικόνα ενός (υπερ)γεμάτου «ερυθρόλευκου» ρόστερ.

Μετά την πώληση του Κώστα Μανωλά στην Σάρζα, άνοιξε ο δρόμος και για άλλες παραχωρήσεις παικτών που πιθανότατα να μη βρίσκονται στη λίστα του Μίτσελ ως βασικές επιλογές.

Ανάμεσά τους και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος δεν έχει κατορθώσει να πείσει με την απόδοσή του και τα συχνά προβλήματα τραυματισμών που παρουσιάζει έχουν προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τη διοίκηση των Πειραιωτών όσο και το προπονητικό σταφ.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ήδη τρεις κεντρικούς επιθετικούς (Ελ Αραμπί, Ουί Τζο και Μπακαμπού) με τους οποίους δεδομένα θα πορευθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και σε αυτούς δύσκολα μπορεί να… χωρέσει ο Μαυριτανός άσος, που μέχρι τώρα μετράει μόλις 58 λεπτά συμμετοχής σε δύο παιχνίδια (Μακάμπι Χάιφα, Ναντ) με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την αγορά του παίκτη από τον Άρη και τη Φούλαμ που κατείχε ακόμη ποσοστό δικαιωμάτων, σε μία μεταγραφή με τη σφραγίδα του Πέδρο Μαρτίνς, που εδώ και 2,5 μήνες αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η περίπτωση Αμπουμπακάρ απασχολεί εντόνως τους Ερυθρολεύκους που ψάχνονται την ύστατη στιγμή για την παραχώρησή του, τη στιγμή που μόνο οι αγορές στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένουν ανοιχτές.

Ο ένας δρόμος φέρνει τον Αφρικανό στράικερ στην παραμονή του στο «Γ. Καραϊσκάκης» τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη αλλά χωρίς κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα ή στο ροτέισον αυτής, ενώ ο δεύτερος τον οδηγεί σε ένα πρωτάθλημα μακριά από την Ευρώπη με αυξημένες απολαβές και καλύτερες πιθανότητες να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι και ο παίκτης πλέον γνωρίζει ότι δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό και θέλει να βρει την καλύτερη λύση για την καριέρα του, που απογειώθηκε με τις εμφανίσεις του στον Άρη αλλά δεν έχει την ανάλογη συνέχεια στο σαφώς πιο απαιτητικό περιβάλλον του πρωταθλητή Ολυμπιακού…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς