20.2 C
Athens

Οι 49 ημέρες του Κορμπεράν, ο Μπλαν και οι λοιποί μνηστήρες για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Το αναπόφευκτο τέλος της σύντομης θητείας Κορμπεράν και η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό που ψάχνει προπονητή με εμπειρία αλλά και προσωπικότητα για να διορθώσει άμεσα τα λάθη που έγιναν από την αρχή της φετινής σεζόν

Μετά από 11 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με απολογισμό δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες με την τελευταία στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη, το τέλος του Κάρλος Κορμπεράν από τον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν αναπόφευκτο.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το τέλος του Κάρλος Κορμπεράν

Και η θητεία του αποδείχθηκε σύντομη, με τον Ισπανό προπονητή να βάζει με τα χίλια ζόρια και αρκετή δόση τύχης τους Πειραιώτες στους ομίλους του Europa League, όπου σε δύο ματς μέτρησε δύο ήττες από Ναντ και Φράιμπουργκ, την ώρα που στο πρωτάθλημα μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει ήδη στο +7.

Συνολικά 49 ημέρες δουλειάς από τις οποίες οι πρωταθλητές Ελλάδας κρατούν ελάχιστα πράγματα και αναγκάζονται στα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά από το πιο παραγωγικό -μεταγραφικά- καλοκαίρι της σύγχρονης εποχής τους, να σχεδιάσουν τα πάντα από την αρχή. Με νέο πλάνο και κυρίως νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ήδη πολλά. Βασικός υποψήφιος σύμφωνα με τα ξένα Μέσα και πιο συγκεκριμένα πηγές του ESPN είναι ο πολύπειρος Γάλλος τεχνικός Λοράν Μπλαν, που κυκλοφορεί ελεύθερος μετά τη θητεία του στην πρώην ομάδα του Χάμες Ροντρίγκες, Αλ Ραγιάν του Κατάρ, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει επίσης από Παρί Σεν Ζερμέν, Μπορντό και εθνική Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή στο «ερυθρόλευκο κάδρο» βρίσκονται και περιπτώσεις όπως αυτή του επίσης ελεύθερου Ράφα Μπενίτεθ που δεν έχει βρει ομάδα μετά την Έβερτον, του παλιού γνώριμου Μίτσελ, του επίσης πρώην «ερυθρόλευκου» Εστέμπαν Καμπιάσο αλλά και του Κροάτη Σλάβεν Μπίλιτς, που είχε ακουστεί και για την μετά-Μαρτίνς εποχή.

Τα πάντα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, παραμένουν ρευστά, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να είναι αυτή τη φορά ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή τους, επιδιώκοντας να φέρουν κάποιον που και θα γνωρίζει από τα δύσκολα αλλά και θα έχει την απαραίτητη εμπειρία να διαχειριστεί ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ, γεμάτο με επιλογές από το πάνω ράφι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς