15.9 C
Athens

Η διαιτησία ήταν κάκιστη, αλλά ο Άρης βρήκε ξανά τον… άξονά του

Οι Κίτρινοι έβγαλαν αντίδραση και στοιχεία της ποιότητάς τους στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Κολοκοτρώνης», όπου ένας άπειρος διαιτητής θα μπορούσε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα αλλά τον «έσωσε» το VAR...

Ο Άρης πήρε τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική ανάσα μετά το «διπλό» στην απαιτητική έδρα του Αστέρα, παρά τα «φαλτσοσφυρίγματα» του διαιτητή Τσέτσιλα, τα οποία προκάλεσαν τη δικαιολογημένη οργή των Θεσσαλονικέων.

Φωνάζει για τη διαιτησία του Τσέτσιλα ο Άρης: «Πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να μας στερήσει τη νίκη»

Οι Κίτρινοι με πρωταγωνιστές τους Γκρέι, Εμπακατά αλλά και τον ανίκητο Κουέστα έφυγαν με το τρίποντο από το «Θ. Κολοκοτρώνης» βγάζοντας αντίδραση, μετά την σκληρή ήττα από τον Παναιτωλικό που έφερε την απόλυση του Μπούργος και την πρόσληψη Πάρντιου καθώς και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς αυτή τη φορά ήταν εύστοχοι στις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με εκτελεστή Γκρέι και ήρωα τον Εμπακατά που έσωσε σίγουρο γκολ των γηπεδούχων και σκόραρε λίγο αργότερα για το τελικό 0-2, σε ένα ματς που τους δίνει την απαραίτητη ώθηση αλλά και το δικαίωμα να κοιτούν με αισιόδοξη ματιά την επόμενη μέρα με τον Βρετανό Άλαν Πάρντιου στο τιμόνι.

Ο Άρης ξεκίνησε το ματς με ένταση, τρεξίματα και όμορφες συνεργασίες χάρη στην καταλυτική παρουσία του θετικού (παρά την αποβολή του στο τέλος) Ματέο Γκαρσία αλλά και την σταθερότητα του Μανού Γκαρθία στον άξονα. Έναν άξονα που ήταν «γυμνός» επί Μπούργος, καθώς τα όπλα υπήρχαν αλλά δεν αξιοποιούνταν σωστά.

Η λύση, βέβαια, βρισκόταν μπροστά στα μάτια του (Μανού Γκαρθία) και αρκούσε η τοποθέτηση ενός τρίτου χαφ με χαρακτηριστικά «δεκαριού» στο πλάι του (Ματέο) προκειμένου να απελευθερωθεί και να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Το κάθετο παιχνίδι και τις έξυπνες κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα. Ο Τερζής δεν άργησε να το δει ή να το καταλάβει και δικαιώθηκε αμέσως. Μανού, ο MVP. Μαζί με τον εξαιρετικό χθες Σαλέμ Εμπακατά, που έδωσε απαντήσεις αλλά πρέπει να βελτιώσει αρκετά στοιχεία ακόμη στον τρόπο που αμύνεται.

Την ίδια στιγμή Ματέο και Ντουκουρέ ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στο χώρο του κέντρου με τρεξίματα και καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις, ο Μαντσίνι για ακόμη ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δραστήριος και ουσιαστικός και ο Γκρέι με βρετανικό στυλ έκανε αυτό το οποίο τον κρατούσε τόσα χρόνια στα γήπεδα της Αγγλίας. Σωστή τοποθέτηση μέσα στο κουτί, γρήγορη απαλλαγή από το προσωπικό του μαρκάρισμα και άμεση εκτέλεση. Αυτό ακριβώς που έψαχνε ο Άρης τα τελευταία τουλάχιστον 12 χρόνια, από εποχής Κάμπορα και μετά.

Μέχρι το τέλος του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε, αν και ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ματέο Γκαρσία πάνω στον Καρμόνα που «υπέδειξε» το VAR.

Μένουμε (και) σε αυτό, καθώς η διαιτησία του Τσέτσιλα ήταν στα όρια της πρόκλησης, με τα φάουλ υπέρ του Άρη να είναι μόλις 5 (!) σε ένα παιχνίδι με αρκετές και δυνατές μονομαχίες επί 96 λεπτά. Η κόκκινη στον Ματέο Γκαρσία ήταν και η μόνη σωστή απόφαση του Έλληνα άπειρου ρέφερι και πάλι καλά που υπάρχει το VAR και ακύρωσε το τέρμα του Μπενίτο πριν τη λήξη, με το οποίο ο Αστέρας θα έμπαινε ξανά στο ματς. Από το πουθενά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς