24 C
Athens

Αστέρας – Άρης 0-2: Απόδραση από την Τρίπολη με εκτελεστή Γκρέι και καθοριστικό Εμπακατά

Οι Κίτρινοι έβγαλαν αντίδραση μετά από δύο δύσκολες εβδομάδες και έφυγαν με το σημαντικότατο «διπλό» από την Αρκαδία χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Γκρέι, την αυτοθυσία του Εμπακατά και τα ριφλέξ του Κουέστα

Μία πολύ σημαντική νίκη (0-2) τόσο ψυχολογίας όσο και ουσίας πανηγύρισε ο Άρης στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

Οι Κίτρινοι με πρωταγωνιστές τους Γκρέι, Εμπακατά αλλά και τον ανίκητο Κουέστα έφυγαν με το «διπλό» από το «Θ. Κολοκοτρώνης» βγάζοντας αντίδραση, μετά την σκληρή ήττα από τον Παναιτωλικό που έφερε την απόλυση του Μπούργος και την πρόσληψη Πάρντιου καθώς και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς αυτή τη φορά ήταν εύστοχοι στις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν,  με εκτελεστή Γκρέι και ήρωα τον Εμπακατά που έσωσε σίγουρο γκολ των γηπεδούχων και σκόραρε λίγο αργότερα για το τελικό 0-2 απέδρασαν από την Τρίπολη και πλέον κοιτούν με αισιόδοξη ματιά την επόμενη μέρα με τον Βρετανό Άλαν Πάρντιου στο τιμόνι.

Ο Άρης ξεκίνησε το ματς με ένταση, τρεξίματα και όμορφες συνεργασίες χάρη στην καταλυτική παρουσία του θετικού (παρά την αποβολή του στο τέλος) Ματέο Γκαρσία αλλά και την σταθερότητα του Μανού Γκαρθία στον άξονα.

Η ομάδα που προσωρινά κοουτσάρει ο Τόλης Τερζής έπαιξε με αποφασιστικότητα και αυτό φάνηκε στη φάση του 0-1, όπου οι Κίτρινοι έκρυψαν την μπάλα και στην πρώτη ουσιαστική απειλή τους την εμφάνισαν στα δίχτυα με εκτελεστή ξανά τον Αντρέ Γκρέι, ο οποίος εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι στο ντέρμπι την περασμένη Κυριακή.

Ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς μετά το 30′ και απείλησε με τον Άλβαρες, ωστόσο ο Κουέστα ήταν σε μεγάλη βραδιά κατεβάζοντας ρολά και λέγοντας «όχι» στον Αργεντινό αμυντικό των Αρκάδων που επιχείρησε έναν κεραυνό από τα 35 μέτρα.

Το ματς πήγε στην ανάπαυλα με τον Άρη δικαίως μπροστά στο σκορ, αλλά με τις αρχές του δευτέρου έψαξε την άμεση ισοφάριση. Και την άγγιξε στο 50′ όταν ο Ατιένθα ήρθε πρόσωπο με το τέρμα μετά την ασταθής επέμβαση του Κουέστα, αλλά ο Σαλέμ Εμπακατά σαν από μηχανής Θεός έσωσε ένα σίγουρο γκολ με αυτοθυσία (μάλιστα με διπλή προσπάθεια!).

Και σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ο ίδιος παίκτης 10 λεπτά αργότερα βρέθηκε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου για να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα μετά από σουτ του Μαντσίνι στο δοκάρι. Η τέλεια βραδιά για τον Γάλλο αμυντικό του Άρη!

Μέχρι το τέλος του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε, αν και ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ματέο Γκαρσία πάνω στον Καρμόνα που «υπέδειξε» το VAR.

Μάλιστα η τεχνολογία «μίλησε» και λίγο αργότερα, με τον Αστέρα να βρίσκει δίχτυα με τον Μπενίτο στο 88ο λεπτό, ωστόσο, σύμφωνα με διαιτητή και VAR ήταν εκτεθειμένος και το γκολ των Αρκάδων ορθώς δεν μέτρησε. 0-2 τελικό αποτέλεσμα και ο Άρης πήρε… ανάσα.

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΡΗΣ 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: Θ. Κολοκοτρώνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενά)

ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

4ος: Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νίας)

VAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+5′ Καστάνο/10′ Φαμπιάνο, 55′ Μπράμπετς,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 70′ Μ. Γκαρσία

ΓΚΟΛ: -/20′ Γκρέι, 60′ Εμπακατά

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής – Καρμόνα, Πίτσου (63′ Τζουγκάνοβιτς), Καστάνιο, Άλβαρες – Στάνκο, Ντομίνγκεθ – Ριέρα, Μπερτόγλιο (64′ Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι – Μπαράλες (63′ Μπενίτο)

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού – Ντουκουρέ (71′ Ενκουλού), Γκαρσία – Μαντσίνι (86′ Οντουμπάζιο), Γκαρθία (70′ Πάλμα), Ιτούρμπε (70′ Ντιόπ) – Γκρέι (78′ Πίρσμαν)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς