25.4 C
Athens

Μπαλτάκος κατά Μαρινάκη: «Αξιωματικός που φωνάζει φοβάται τους στρατιώτες, εγώ δεν φωνάζω…»

ΕΠΟ και ΚΕΔ τα έκαναν μπάχαλο με τον ορισμό Σιδηρόπουλου που κατέληξε σε... Καμπάκοφ σήμερα για το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βάζει τα πράγματα στη θέση τους αλλά να δέχεται νέα «επίθεση» από τον Τάκη Μπαλτάκο που μίλησε ξανά σε Μέσο της Θεσσαλονίκης

Το… πραξικόπημα του ορισμού Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και κυρίως το κακό «προηγούμενο» που θα δημιουργούσε, δεν είχε αίσιο τέλος για όσους το εμπνεύστηκαν.

Μετά από τη δυναμική χθεσινή παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του BIG 5, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να παραμείνει αμετάβλητο το καθεστώς της τελευταίας τετραετίας, κλείνοντας την πόρτα στους «Σιδηρόπουλους» της ΚΕΔ και του Μπένετ κι ορίζοντας σήμερα (9/9) τον Βούλγαρο Καμπάκοφ στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Επιλογή Καμπάκοφ στο ντέρμπι μετά το μπάχαλο με τον ορισμό Σιδηρόπουλου

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε σε Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι κι ο ίδιος ξαφνιάστηκε από την επιλογή Μπένετ να ορίσει τον Σιδηρόπουλο στο αθηναϊκό ντέρμπι, αν και στη συνέχεια τα… γύρισε λέγοντας με τρόπο «πώς γίνεται να παίζει στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα; Και πώς θα εξελιχθεί ο Σιδηρόπουλος αν δεν έχει δυνατά παιχνίδια εδώ;».

Μάλιστα στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην «κόντρα» του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη χρησιμοποιώντας μία φράση που ακούγεται στα στρατόπεδα, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος δεν φοβάται κανέναν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπαλτάκος στον «Libero FM»:

Για τον ορισμό Σιδηρόπουλου: «Ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, όρισε Έλληνα διαιτητή γιατί όταν ήρθε στην Ελλάδα μου είπε πως θέλω να δημιουργήσω τις βάσεις για να επανέλθει η ελληνική διαιτησία. Δεν ήρθε μόνο για να ορίσει τους διαιτητές της αγωνιστικής αλλά για να αναβαθμίσει τη διαιτησία στην Ελλάδα. Όλοι θέλουμε να γίνει επαγγελματική η διαιτησία. Ο αρχιδιαιτητής βάσει κανονισμού μπορεί να αποφασίζει μόνος τους χωρίς να ρωτήσει. Η ΕΠΟ μόνο ενημερώνει. Η σύσταση είναι να παίζουν μόνο ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι.

Αιφνιδιάστηκα όταν άκουσα τον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Με βάση τον κανονισμό έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Στο Άρης – ΠΑΟΚ όρισε ξένο διαιτητή επειδή θεώρησε πως είναι μεγαλύτερης επικινδυνότητας ο αγώνας. Από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα δεν έχω πει τίποτα με τον Μπένετ εκτός από χθες».

Για την ελληνική διαιτησία: «Για φέτος τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι γιατί θα εκτεθούν. Ο Σιδηρόπουλος την επόμενη εβδομάδα θα παίζει στο Champions League. Πώς γίνεται να παίζει στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα; Και πώς θα εξελιχθεί ο Σιδηρόπουλος αν δεν έχει δυνατά παιχνίδια εδώ;».

Για το «επεισόδιο» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση έκανα δήλωση πως δεν έχω καμία σχέση με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και πως ευθύνεται η ΚΕΔ. Όλα αυτά που γίνονται εδώ δεν αρέσουν στην UEFA. Μιλούσε ο Μαρινάκης με τηλεδιάσκεψη όπως όλοι όχι με τηλέφωνο. Θα σας απαντήσω με μία φράση που λένε στον στρατό: «αξιωματικός που φωνάζει φοβάται τους στρατιώτες». Εγώ δε φωνάζω, αυτή είναι η απάντηση. Αυτό τα λέει όλα. Είμαι δικηγόρος μια ζωή στα δικαστήρια είμαι συνηθισμένος στις κόντρες. Εμένα δε με απασχολούν οι κόντρες. Γενικά κερδίζει όποιος κρατάει το ρυθμό του, αν μπεις στο ρυθμό του άλλου θα χάσεις».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς