22.8 C
Athens

«Μόνο ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι»: Με παρέμβαση Μαρινάκη, η Ε.Ε. της ΕΠΟ έκλεισε την πόρτα στους «Σιδηρόπουλους»

Τα ντέρμπι της Super League θα συνεχίσουν να διεξάγονται με ξένους διαιτητές και αναζητείται ικανός ρέφερι για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε αναβολή!

Το… πραξικόπημα του ορισμού Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και κυρίως το κακό «προηγούμενο» που θα δημιουργούσε, δεν είχε αίσιο τέλος για όσους το εμπνεύστηκαν. Μετά από τη δυναμική παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του BIG 5, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να παραμείνει αμετάβλητο το καθεστώς της τελευταίας τετραετίας, κλείνοντας την πόρτα στους «Σιδηρόπουλους» της ΚΕΔ και του Μπένετ.

Ο πρόεδρος της Super League μίλησε σε πολύ έντονο ύφος απευθυνόμενος στον Τάκη Μπαλτάκο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε.:

«Σήμερα τίναξες το Πρωτάθλημα στον αέρα. Καμμιά αγωνιστική δε θα γίνει αν δεν το πάρεις πίσω και αν δεν συμφωνήσετε με την ομόφωνη απόφαση της Super League ότι σε παιχνίδια των 5 μεταξύ τους, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη θα ορίζονται μόνο ξένοι διαιτητές», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα οποία προκάλεσαν πρόσκαιρη διακοπή της διαδικασίας.

Όταν η συνεδρίαση συνεχίστηκε, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οριστικοποίησε την απόφαση της συνέχισης των ορισμών ξένων διαιτητών στα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων του BIG 5 και το θέμα, προς το παρόν τουλάχιστον, θεωρείται λήξαν. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: εφόσον ακυρωθεί ο ορισμός Σιδηρόπουλου ποιος θα σφυρίξει το αθηναϊκό ντέρμπι;

Η απάντηση αναμένεται να δοθεί προσεχώς. Το σίγουρο είναι πως Παναθηναϊκός – ΑΕΚ με Σιδηρόπουλο ή οποιονδήποτε άλλο Έλληνα διαιτητή δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Συνεπώς, ο Στιβ Μπένετ οφείλει να βρει και να ορίσει έναν ξένο διαιτητή ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Διότι αν δεν το κάνει άμεσα, το ντέρμπι θα αναβληθεί!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς