21.4 C
Athens

Άρης: Το παρασκήνιο της επιλογής Πάρντιου και ένα υστερόγραφο για τα μεταγραφικά

Οι λόγοι που ο Θόδωρος Καρυπίδης κατέληξε στην επιλογή Πάρντιου για τον πάγκο, το... φετινό άνοιγμα στο Νησί με την παγκόσμια Wasserman και οι μεταγραφικές εκκρεμότητες που μπαίνουν στην τελική τους ευθεία

Μετά από δεκάδες προτάσεις, ονόματα, συζητήσεις και δύο επιλογές που έφτασαν μέχρι το τελικό στάδιο, ο Άρης βρήκε τελικά τον διάδοχο του Χερμάν Μπούργος μέσω… Βρετανίας.

Το όνομά του: Άλαν Πάρντιου, ένας «γερόλυκος» των πάγκων στο Νησί, που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από δύο διαφορετικά πόστα, μαζί με αυτό του προπονητή. Τελικώς η διαδρομή του τον φέρνει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη, που ενώ κοιτούσε επίμονα προς την ισπανική αγορά έκανε στροφή 180 μοιρών καταλήγοντας στον 61χρονο Βρετανό τεχνικό.

Άρης: Συμφωνία με Άλαν Πάρντιου για δύο χρόνια

Ούτε Κανέδα, ούτε Βελάσκεθ. Ο Θόδωρος Καρυπίδης «ψήφισε» για άλλη μια φορά φέτος… Βρετανικά και σε συνδυασμό με το agent group με το οποίο συνεργάζεται στο Λονδίνο στράφηκε στη λύση του ελεύθερου από τον Γενάρη του 2022, Άλαν Πάρντιου. Ενός προπονητή που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Αγγλία, κάποια κρυμμένη ιστορία του θα βρεις, αφού τα συνολικά 318 παιχνίδια του σε πάγκους αγγλικών ομάδων δεν είναι δα και λίγα.

Ο 61χρονος έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε Κρίσταλ Πάλας (εκεί έμεινε τα περισσότερα χρόνια και έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου), Νιούκαστλ και Γουέστ Μπρομ (τελευταίος σταθμός στην καριέρα του στο Νησί το 2018) ενώ στη συνέχεια δούλεψε για μικρό διάστημα σε Ντεν Χάαγκ και ΤΣΣΚΑ Σόφιας πρώτα ως τεχνικός διευθυντής και στη συνέχεια ως προπονητής για μόλις δύο μήνες.

Στο πώς οι Κίτρινοι κατέληξαν σε αυτή την επιλογή, η εξήγηση δίνεται μέσα από τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Γκρέι και Οντουμπάτζο άφησαν τα λημέρια της Championship για να δοκιμαστούν για πρώτη φορά εκτός Αγγλίας. Το ίδιο και ο Ενκουλού μετά την περσινή πορεία του στη Γουότφορντ κι άλλες τόσες περιπτώσεις που το μεγάλο αφεντικό του Άρη κυνήγησε να φέρει στη Θεσσαλονίκη, αλλά έμειναν στις συζητήσεις.

Ο Καρυπίδης έχει απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του στην αγγλική αγορά και με τη βοήθεια των συνεργατών του αλλά και τις πολύ καλές σχέσεις που έχει δημιουργήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την βρετανική πραγματικότητα κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον Πάρντιου από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και τελικά να φτάσει σε συμφωνία μαζί του για τα επόμενα δύο χρόνια την Τετάρτη (7/9), σε ένα deal «πάγωσε» οριστικά τις διαπραγματεύσεις με τον Βελάσκεθ και αποτελεί -ξανά- προσωπική επιλογή – επιτυχία του ισχυρού άνδρα των Θεσσαλονικέων.

Το αν θα πετύχει δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε, αν και δεδομένα ο Πάρντιου θα χρειαστεί χρόνο και στήριξη από όλους στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ώστε να μη χαθεί άλλη μία σεζόν υψηλών προσδοκιών και επενδύσεων.

Ο Καρυπίδης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι ήθελε έναν προπονητή με εμπειρία και ισχυρή προσωπικότητα ώστε να μην επαναληφθεί το «στοίχημα Μπούργος», είδε ότι ο Κανέδα και ο Βελάσκεθ δεν είχαν την απαραίτητη προϋπηρεσία αλλά και τα προσόντα για να ικανοποιήσουν τα «θέλω» του και στο πρόσωπο του Πάρντιου βρήκε αυτό που έψαχνε, γνωρίζοντας όμως ότι πρόκειται για μία ρισκαδόρικη επιλογή που δεδομένα θα χρειαστεί χρόνο.

Πάντως, ο Βρετανός τον σεβασμό τον έχει κερδίσει πριν καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Κάτι που αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη Τρίτη (13/9) ώστε να πιάσει άμεσα δουλειά με φόντο το ματς με τον Ολυμπιακό στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΝΤΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Να και το μεταγραφικό υστερόγραφο που οι φίλοι του Άρη τόσο πολύ περιμένουν. Είναι δεδομένο ότι ο Άρης χρειάζεται άμεσα ποιοτική και ουσιαστική ενίσχυση στα χαφ και στη θέση του φορ που θα πλαισιώσει τον Γκρέι, με άπαντες στις τάξεις της ομάδας να αναζητούν τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και το όνομα του Νιγηριανού Ετέμπο, ο οποίος όμως έχει προτάσεις και από την Ισπανία για τη συνέχεια της καριέρας του και μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική του απόφαση, μετά τη δεδομένη συμφωνία του Άρη με την Στόουκ για τον δανεισμό του.

Ο Πάρντιου, που έχει δουλέψει για μία περίοδο στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας πρόσφατα κι ως αθλητικός διευθυντής, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο να βρεθούν λύσεις για τις συγκεκριμένες μεταγραφικές ανάγκες της νέας του ομάδας, που όπως όλα δείχνουν θα «κλείσουν» μέχρι τη στιγμή της έλευσής του, πάντοτε σε συνεννόηση του ίδιου με τον Θ. Καρυπίδη. Εξετάζονται ενδελεχώς η αγορά της Ιβηρικής, της Λατινικής Αμερικής αλλά και της Αγγλίας, στην οποία ο Άρης κινήθηκε «ζωηρά» τη φετινή περίοδο έχοντας στο πλάι του έναν «γίγαντα» του sports agency. Την πασίγνωστη Wasserman.

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς