20.9 C
Athens

Άρης: Τα νέα δεδομένα με Μπρούνο Κόστα και ο φευγάτος Ματέο

Οι Θεσσαλονικείς αναζητούν τη χρυσή τομή για να φέρουν στην Ελλάδα τον 25χρονο Πορτογάλο μέσο – Η στάση του παίκτη, τα εμπόδια του Κονσεϊσάο και το κεφάλαιο «Ματέο Γκαρσία»

Ο Άρης έχει χτίσει ήδη το καλύτερο ή τουλάχιστον πληρέστερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του και πιέζει για την απόκτηση τουλάχιστον δύο ακόμη ποδοσφαιριστών από το πάνω ράφι προκειμένου να «κλείσει» τις επιλογές του εγκαίρως καλύπτοντας όλα τα κενά.

Η υπόθεση που τη δεδομένη χρονική περίοδο βρίσκεται στο προσκήνιο είναι αυτή του Πορτογάλου μέσου Μπρούνο Κόστα της Πόρτο.

Πάει και για άλλη ηχηρή μεταγραφή ο Άρης, σε συζητήσεις με τον Μπρούνο Κόστα της Πόρτο!

Ο 25χρονος χαφ αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση για το κέντρο του Άρη, καθότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «βελτιωμένη version του Λούκας Σάσα» και προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο στο «6» όσο και στο «8». Από το απόγευμα της Δευτέρας το όνομα του «παίζει» έντονα για τον Άρη και οι επαφές των Θεσσαλονικέων με την πλευρά του παίκτη δεν είναι απλά υπαρκτές, αλλά και προχωρημένες.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη και το εμπόδιο της Πόρτο, η οποία δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον παίκτη με μεταγραφή αλλά μόνο με τη μορφή δανεισμού, όπως έπραξε και τη σεζόν 2020-21 με τον δανεισμό του στην Πάσος Φερέιρα.

Από την Πορτογαλία προκύπτει τις τελευταίες ώρες ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο υπολογίζει κανονικά στον Κόστα για τη νέα σεζόν, κάτι που φάνηκε και από τη χρησιμοποίησή του στη βασική ενδεκάδα στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ το περασμένο Σάββατο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι με την απουσία του Γκρούγιτς κι άλλων βασικών αξόνων της μεσαίας γραμμής ο Κόστα πήρε την ευκαιρία στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά παραμένει ως τρίτη ή και τέταρτη επιλογή για τα χαφ των «Δράκων», γεγονός που τον κάνει να βλέπει με καλό μάτι την προοπτική του Άρη.

Ο 25χρονος μέσος γνωρίζει ότι στον Άρη θα έχει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή και θα βρει τον χρόνο συμμετοχής που αναζητά εδώ και 3 χρόνια στην ομάδα του Πόρτο, εξέλιξη που δίνει ελπίδες στους Κίτρινους σχετικά με την απόκτησή του και κρατά ακόμα «ζεστό» το ενδιαφέρον. Βέβαια, η τελική απόφαση ανήκει στην Πόρτο που κατέχει τα δικαιώματά του μέχρι τον Ιούνιο του 2024, με την πρόταση του Άρη ωστόσο να αφορά μονοετή δανεισμού και κάλυψη του 70% του μισθού του Κόστα για αυτό το διάστημα. Πλέον, τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, στο στρατόπεδο των Κιτρίνων ασχολούνται και με τις αποδεσμεύσεις και κυρίως τις πωλήσεις παικτών που δεδομένα θα υπάρξουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε ο Άρης να μην έχει μεγαλύτερο θέμα με τους ξένους παίκτες και το δικαίωμα να τους δηλώσεις όλους στη Super League.

Σε αυτά τα πλαίσια δρομολογείται η παραχώρηση του Ματέο Γκαρσία που φαίνεται να μην βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Μπούργος και να επιθυμεί και ο ίδιος την «μετακόμισή» του κάπου αλλού για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Το ενδιαφέρον της Ομόνοιας είναι υπαρκτό, αλλά ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δείχνει σε πρώτη φάση να προτιμά κάτι καλύτερο, ίσως και από ομάδα της πατρίδας του ή της Ισπανίας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς