23.1 C
Athens

Ο Κογιάδο έχει τα χαρακτηριστικά του παίκτη που ζήτησε ο Κορμπεράν για τον άξονα

Οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται να έχουν καταλήξει στην περίπτωση του 23χρονου Ισπανού για την ενίσχυση σε μία θέση που «πονάνε» και χρήζουν άμεσης βελτίωσης

Ο Ολυμπιακός κοιτάει κυρίως προς την ισπανική αγορά για την εύρεση των κατάλληλων παικτών που θα συμπληρώσουν το παζλ του φετινού ρόστερ, καλύπτοντας παράλληλα τα φανερά κενά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι των Ερυθρολεύκων.

Η έλευση του Κάρλος Κορμπεράν που αντικατέστησε τον Πέδρο Μαρτίνς στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου κατεύθυνε σε μεγάλο βαθμό τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής προς την Ισπανία, καθώς τόσο ο Τέγιες που σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo» βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Πειραιώτες όσο και ο Άλεξ Κογιάδο είναι «παιδιά» της Μπαρτσελόνα.

«Ολυμπιακός και Σέλτικ στο κόλπο για την απόκτηση του Κογιάδο από την Μπαρτσελόνα»

Μάλιστα ο Κογιάδο, που τώρα κάνει τα πρώτα σοβαρά βήματα της καριέρας του, του ξεκίνησε από την περίφημη Μασία κι έφτασε να γίνει ο αρχηγός της β’ ομάδας των Καταλανών.

Πρόκειται για έναν παίκτη με αρκετή ταχύτητα που κινείται με ευχέρεια σχεδόν σε όλες τις θέσεις του άξονα ξεκινώντας από το «10» ενώ χρησιμοποιεί το ίδιο καλά το αριστερό και το δεξί του πόδι.

Ένα «εργαλείο» της μεσαίας γραμμής με τρεξίματα, άνεση στις μακρινές μπαλιές και αρκετά δημιουργική στοιχεία. Ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής αποτελούν τα στατιστικά του στη Barcelona B, με τη φανέλα της οποίας έχει καταγράψει συνολικά 83 συμμετοχές με 18 γκολ και 11 ασίστ.

Επιτελικός μέσος που δεν διστάζει να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και έχει πολύ καλά τελειώματα, όπως και στημένες μπάλες. Με λίγα λόγια, ο παίκτης που έψαχνε και φαίνεται να γνωρίζει καλά ο Κορμπεράν για να «γεμίσει» τον άξονα. Ένας παίκτης που επί της παρούσης λείπει από το παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς τόσο ο Αγκιμπού Καμαρά όσο και ο Καρβάλιο δεν έχουν μπει καλά στη σεζόν και μάλλον δεν υπολογίζονται ως βασικά γρανάζια από τον Κορμπεράν.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς