16.1 C
Athens

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-2: Ιστορική νίκη στο Ολντ Τράφορντ, απογοητευτικό ντεμπούτο για Τεν Χαγκ (vid)

Ο Ολλανδός προπονητής έγινε ο πρώτος μετά τον Φαν Χάαλ που γνωρίζει την ήττα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της νωθρής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ιστορική νίκη της εκπληκτικής ομάδας του Πότερ, η Λέστερ έμεινε στο 2-2 με την Μπρέντφορντ παρότι προηγήθηκε με 2-0

Πικρό ντεμπούτο στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ο Έρικ Τεν Χαγκ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι γνώρισαν ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από την Μπράιτον στο Ολντ Τράφορντ (1-2) και έδειξαν πως χρειάζονται επειγόντως μεταγραφές για να βελτιωθούν δημιουργικά.

Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ που την περασμένη σεζόν είχε συντρίψει με 4-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Θέατρο των Ονείρων παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο ενώ απειλήθηκε ελάχιστα.

Ειδικά στο πρώτο μέρος η Μπράιτον έμοιαζε να παίζει απολύτως μόνη με υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Δικαιώθηκε στο 30′ όταν από την κάθετη του Καϊσέδο, ο Γουέλμπεκ στα αριστερά έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι για τον αμαρκάριστο Γκρος που έκανε το 0-1.

 

Εννέα λεπτά αργότερα ο Γερμανός πέτυχε και δεύτερο γκολ με ένα πλασέ σε κενή εστία μετά την απόκρουση του Νταβίντ Ντε Χέα στο πρώτο σουτ του Μακ Άλιστερ.

Η Μπράιτον σε αυτή τη φάση ξεδίπλωσε αντεπίθεση αριστουργηματική και έφτασε εύκολα στο γκολ, με τον Τεν Χαγκ να προβληματίζεται αφού με τον Έρικσεν ως ψευτοεννιάρι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Η είσοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο ανάγκασε την Μπράιτον να κλειστεί για αρκετά λεπτά στο δεύτερο μέρος. Ένα αυτογκόλ του ΜακΆλιστερ από μια εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων αλλά στην πραγματικότητα καθαρή ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε και οι Γλάροι έφυγαν με το διπλό.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Λισάντρο Μαρτίνες, Σο (90′ Μαλάσια), ΜακΤόμινεϊ (78′ Φαν ντε Μπέεκ), Φρεντ (53′ Ρονάλντο), Σάντσο (90′ Ελάνγκα), Έρικσεν, Μπρούνο Φερνάντες (90+1′ Γκαρνάτσο), Ράσφορντ

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Γουέμπστερ, Μαρτς (90+1′ Κόλγουιλ), Μακ Άλιστερ, Καϊσέδο, Τροσάρ (75′ Λάμπτεϊ), Γκρος, Λαλάνα (76′ Μουέπου), Γουέλμπεκ (90+6′ Ουντάβ)

ΑΠΩΛΕΣΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΩΝ Η ΛΕΣΤΕΡ, ΣΤΟ 2-2 ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Λίγα λεπτά μακριά από τους πρώτους της τρεις βαθμούς βρέθηκε η Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ αλλά το προβάδισμα με 2-0 από το 46′ πήγε… περίπατο κόντρα στη μαχητική Μπρέντφορντ που έσωσε τον βαθμό με αντεπίθεση διαρκείας.

Οι Αλεπούδες του Μπρένταν Ρότζερς προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος – όπου κυριάρχησαν – με την κεφαλιά του Καστάν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μάντισον, ενώ στο 46′ ο Ντιούσμπερι-Χολ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με σουτ από πολύ μακρινή απόσταση (η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα).

Η Μπρέντφορντ μείωσε στο 62′ με τον Χένρι να βγάζει τη βαθιά μπαλιά για τον Τόνεϊ που κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε άψογα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για την ισοφάριση και εν τέλει κατάφεραν να αποσπάσουν τον βαθμό με τη μαγική εκτέλεση του Ντασίλβα με το αριστερό στο 86′.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 5/8

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2 (20′ Μαρτινέλι, 85′ αυτ. Γκουέχι)

Σάββατο 6/8

Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-2 (32′, 72′ Μίτροβιτς / 64′ Νούνιες, 80′ Σαλάχ)

Λιντς – Γουλβς 2-1 (24′ Ροντρίγκο, 74′ Άαρονσον / 6′ Ποντένσε)

Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα 2-0 (3′ Λέρμα, 80′ Μουρ)

Νιούκαστλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 (58′ Σερ, 78′ Γουίλσον)

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 4-1 (21′ Σεσενιόν, 31′ Ντάιερ, 60′ αυτ. Σαλισού, 63′ Κουλουσέφσκι / 12′ Γουόρντ-Πράουζ)

Έβερτον – Τσέλσι 0-1 (45+9′ πεν. Ζορζίνιο)

Κυριακή 7/8

Λέστερ – Μπρέντφορντ 2-2 (33′ Καστάν, 46′ Ντιούσμπερι-Χολ / 62′ Τόνεϊ, 86′ Ντασίλβα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-2 (68′ αυτ. Μακ Άλιστερ / 30′, 39′ Γκρος)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς