21.4 C
Athens

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2: Σπουδαία εμφάνιση στην πρεμιέρα, άφησε υποσχέσεις με κορυφαίο τον Ζιντσένκο (vid)

Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα μπήκε με φόρα στη νέα σεζόν προερχόμενη από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά και άφησε υποσχέσεις με την παρουσία των καινούργιων μεταγραφικών αποκτημάτων της

Στην πρεμιέρα της περσινής Premier League, η Άρσεναλ είχε ηττηθεί εκτός έδρας από τη νεοφώτιστη Μπρέντφορντ με 2-0. Περίπου έναν χρόνο αργότερα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κέρδισε με το ίδιο σκορ (2-0) την Κρίσταλ Πάλας στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι στο Σέλχαρστ Παρκ.

Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα από τη Μάντσεστερ Σίτι (Ζιντσένκο και Ζεσούς) έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, με τον διεθνή Ουκρανό μπακ να είναι ο κορυφαίος και να πιστώνεται και την ασίστ στο γκολ του Μαρτινέλι με κεφαλιά μετά τη δική του εκτέλεση φάουλ στο 20′.

Η Άρσεναλ ως το 35′ απειλούσε διαρκώς και δεν δεχόταν καν τελική έχοντας υποδειγματική εικόνα στις γραμμές της, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν δύο κλασικές ευκαιρίες μετά το 40′ με τον Εντουάρ.

Η είσοδος του Μιλιβόγεβιτς και η παθητικότητα της Άρσεναλ για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο μέρος επέτρεψε στην Πάλας να πιστέψει πως μπορεί να ισοφαρίσει αλλά ευκαιρία δεν βρήκε. Αντίθετα από μια σέντρα του Σάκα στο 85′ ο Γκουέχι πέτυχε αυτογκόλ και η Άρσεναλ κλείδωσε ένα τρίποντο πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση και αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια αφού προερχόταν από πέντε νίκες σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουάιτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Ντουκουρέ (75′ Μιλιβόγεβιτς), Σλουπ (86′ Χιουζ), Αγιού, Έζε (86′ Εμπιουέι), Ζαχά, Εντουάρ (58′ Ματετά)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (83′ Τίρνι), Τζάκα, Πάρτεϊ, Σακά, Έντεγκααρντ (90+2′ Λοκονγκά), Μαρτινέλι, Ζεσούς (83′ Ενκέτια)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 5/8

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2 (20′ Μαρτινέλι, 85′ αυτ. Γκουέχι)

Σάββατο 6/8

Φούλαμ – Λίβερπουλ (14:30)

Λιντς – Γουλβς (17:00)

Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα (17:00)

Νιούκαστλ – Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00)

Τότεναμ – Σαουθάμπτον (17:00)

Έβερτον – Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 7/8

Λέστερ – Μπρέντφορντ (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον (16:00)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς