18.1 C
Athens

Έβερτον – Τσέλσι 0-1: Κακή η εικόνα των Λονδρέζων, κρατούν μόνο το τρίποντο

Μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο αποδείχθηκε λυτρωτική για την Τσέλσι που παρουσίασε αρκετά προβλήματα κόντρα στην Έβερτον, αλλά τουλάχιστον μπόρεσε να φύγει νικήτρια από το Γκούντισον Παρκ μετά από πέντε χρόνια

Μόνο τους τρεις βαθμούς μπορεί να κρατήσει η Τσέλσι από την πρεμιέρα της στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Λονδρέζοι πέρασαν από το «Γκούντισον Παρκ» επικρατώντας με 1-0 της Έβερτον, η οποία στις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας συναντήσεις της με την Τσέλσι είχε ισάριθμες νίκες.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν έθελξε με την απόδοσή της και θα πρέπει να φτιάξει πολύ την εικόνα της αν θέλει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Το σημαντικό βέβαια ήταν ότι πήρε τη νίκη για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια στη συγκεκριμένη έδρα όπου παραδοσιακά τα έβρισκε σκούρα.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ μεσοεπιθετικά είχε ελάχιστες επιλογές και χρησιμοποίησε τον Γκόρντον ως ψευτοεννιάρι, με την έμπνευσή του να αιφνιδιάσει τους Μπλε οι οποίοι στο πρώτο μέρος προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν δίχως αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα η τριάδα των στόπερ δεν είχε κανένα απολύτως θέμα στις διαρκείς σέντρες και εκτελέσεις κόρνερ των Λονδρέζων, με τον Ταρκόφσκι να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους και να υποχρεώνει τον Μεντί να διώξει σε κόρνερ.

Ωστόσο, μια απροσεξία του Ντουκουρέ που γκρέμισε τον Τσίλγουελ εντός περιοχής έδωσε τη δυνατότητα στην Τσέλσι να προηγηθεί στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του σπεσιαλίστα Ζορζίνιο.

Στο δεύτερο μέρος η Έβερτον μπήκε πιο δυναμικά και έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Ντουκουρέ, τον Μικολένκο και – κυρίως – τον Γκρέι για να ισοφαρίσει. Ο Τούχελ προχώρησε σε αλλαγές και κλείδωσε τη νίκη αφού εκατέρωθεν δεν υπήρξαν άλλες συγκινήσεις.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Πάτερσον, Ταρκόφσκι, Μίνα (70′ Βινάγκρε), Γκόντφρι (18′ Χόλγκεϊτ), Μικολένκο, Γκρέι, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι, ΜακΝιλ (61′ Άλι), Γκόρντον

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί (75′ Κουκουρέγια), Ζορζίνιο (90+9′ Γκάλαχερ), Καντέ, Τζέιμς, Τσίλγουελ (65′ Λόφτους-Τσικ), Μάουντ (65′ Πούλισικ), Στέρλινγκ, Χάβερτς (75′ Μπρόγια)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 5/8

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2 (20′ Μαρτινέλι, 85′ αυτ. Γκουέχι)

Σάββατο 6/8

Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-2 (32′, 72′ Μίτροβιτς / 64′ Νούνιες, 80′ Σαλάχ)

Λιντς – Γουλβς 2-1 (24′ Ροντρίγκο, 74′ Άαρονσον / 6′ Ποντένσε)

Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα 2-0 (3′ Λέρμα, 80′ Μουρ)

Νιούκαστλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 (58′ Σερ, 78′ Γουίλσον)

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 4-1 (21′ Σεσενιόν, 31′ Ντάιερ, 60′ αυτ. Σαλισού, 63′ Κουλουσέφσκι / 12′ Γουόρντ-Πράουζ)

Έβερτον – Τσέλσι 0-1 (45+9′ πεν. Ζορζίνιο)

Κυριακή 7/8

Λέστερ – Μπρέντφορντ (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον (16:00)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς