23.5 C
Athens

Το αγωνιστικό προφίλ του Ένις Μπάρντι που βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό

Ο 27χρονος Σκοπιανός βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τους Ισπανούς και ο Κάρλος Κορμπεράν τρίβει ήδη τα χέρια του βλέποντας τι μπορεί να του προσφέρει στον χώρο του κέντρου

Ο 27χρονος Σκοπιανός άσος, Ένις Μπάρντι, βρίσκεται εδώ και μέρες στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού με τις πληροφορίες από την Ισπανία και από τα πλέον επίσημα χείλη του αθλητικού διευθυντή της Λεβάντε να κάνουν λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων ώστε ο Μπάρντι να «ντυθεί» στα ερυθρόλευκα από τη νέα σεζόν.

Αθλητικός διευθυντής Λεβάντε: Είμαστε κοντά με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Μπάρντι

Ο διεθνής με τη Βόρεια Μακεδονία Μπάρντι είναι ένας παίκτης που θα λύσει τα χέρια του Κορμπεράν σε πολλά επίπεδα. Αρχικά είναι ένα «πολυεργαλείο» του άξονα καθώς έχει τη δυνατότητα αλλά και την ικανότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του κέντρου, με τις περισσότερες συμμετοχές του πάντως να είναι στη θέση «10».

Η «πασπαρτού» χρησιμοποίησή του στον χώρο του κέντρου συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά την πολύ καλή κάθετη πάσα που διαθέτει και ο δεύτερος την οξυδέρκεια να κινείται συνεχώς και με ευχέρεια στον άξονα, όντας ένα «μηχανάκι» που δεν σταματάει μέχρι να σπάσει τα κοντέρ.

Εν ολίγοις, παίκτης με πολλά τρεξίματα που «δένει» είτε σε σύστημα 4-3-3 είτε σε 4-2-3-1, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και στο αγαπημένο 3-4-3 του Κορμπεράν.

Ο Μπάρντι, πάντως, δεν είναι καλός μόνο στο οργανωτικό κομμάτι καθώς με βάση τα στατιστικά του σε Λεβάντε, Ούιπεστ και Β. Μακεδονία εκτελεί το ίδιο καλά και με τα δύο πόδια, ενώ δεν φοβάται να πατήσει περιοχή έχοντας κερδίσει 7 πέναλτι με δικές του ενέργειες τις δύο τελευταίες σεζόν στην Ισπανία.

Παίκτης με αγωνιστικό θράσος, καλή τεχνική και έξυπνες κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα, δείχνει να ταιριάζει στον φετινό Ολυμπιακό. Ή καλύτερα να είναι ο κρίκος που φαίνεται να λείπει τη φετινή χρονιά από το ρόστερ των Ερυθρολεύκων. Πάντως στο υψηλότατο επίπεδο της La Liga δεν «μάσησε» στιγμή.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς