22.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Το «πρέσινγκ» από τη Βραζιλία στον Τικίνιο και το «κάτι ακόμα» στην επίθεση

Ο Τικίνιο βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων της πατρίδας του, ο Χασάν έχει πέραση στην Τουρκία και ο Ολυμπιακός, που δεδομένα θα αποκτήσει επιθετικό αν τελικά αποχωρήσουν οι δύο συγκεκριμένοι στράικερ

Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, δύσκολα θα προκύψει κάποια αποχώρηση ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, τουλάχιστον για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν 2022/23.

Ο πρώτος στόχος είναι μεγάλος και η επιστροφή στη φάση των ομίλων του Champions League περνάει μέσα από μία διαδικασία στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν όποτε και αν τούς ζητηθεί.

Όπως έχουμε γράψει εδώ και ημέρες στον ΑΘΛΟ, η επίθεση του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι διαφοροποιημένη με την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Προφανώς, οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν… κουνιούνται από τη γραμμή κρούσης. Ωστόσο, η παρουσία των Τικίνιο Σοάρες και Αχμέντ Χασάν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας δεν είναι σίγουρη. Και για να είμαστε ακριβείς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ολυμπιακός: Τουρκικές και βραζιλιάνικες «σειρήνες» για τον Τικίνιο

Στο παιχνίδι για τον Βραζιλιάνο επιθετικό έχει μπει και η Ιντερνασιονάλ μετά την Μποταφόγκο. Ο Τύπος της Βραζιλίας επιμένει και μένει να διαπιστώσουμε αν η όλη η ιστορία προχωρήσει σε επίσημο επίπεδο. Όσο για τον Αιγύπτιο, μετά την περασμένη σεζόν στην Κόνιασπορ, έχει «χτίσει» καλό όνομα στην Τουρκία. Έτσι, η Μπασακσεχίρ τον έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο. Με τον Χασάν, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Απομένει μια σεζόν στη μεταξύ τους συνεργασία και από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης από την πλευρά του συλλόγου, η παραχώρηση του παίκτη είναι μία φυσιολογική εξέλιξη.

Ο Τικίνιο αποτελεί διαφορετική περίπτωση. Έχει δύο ακόμα χρόνια στο συμβόλαιό του και είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού δεν έχουν κάποιο παράπονο, αν και ο 31χρονος σέντερ φορ δεν «έβγαλε μάτια» στην πρώτη σεζόν του με τα ερυθρόλευκα. Επίσημα, δεν έχει μπει πωλητήριο στον παίκτη. Ωστόσο, με μία καλή και συμφέρουσα προσφορά όλα είναι πιθανά. Άλλωστε, ο Τικίνιο έχει πέραση και στην Τουρκία (η Φενέρμπαχτσε έχει δείξει ενδιαφέρον), ενώ ύστερα από 8 χρόνια μακριά από τη Βραζιλία ο επαναπατρισμός δεν είναι κάτι που τον αφήνει αδιάφορο σε αυτήν τη φάση της καριέρας του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα έχει τρεις επιθετικούς στο έμψυχο δυναμικό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως είχαμε γράψει τον περασμένο Μάιο. Την προηγούμενη σεζόν, η ομάδα είχε δύο (Ελ Αραμπί και Τικίνιο) χωρίς τρίτη εναλλακτική επιλογή. Και επειδή το πιθανότερο είναι πως θα αποχωρήσουν δύο σέντερ φορ μέσα στο καλοκαίρι, ο Πρωταθλητής Ελλάδας αναμένεται να κάνει μία ακόμα μεταγραφή στην επίθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Θρύλος ψάχνει κάτι πολύ δυνατό για την περαιτέρω ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής. Πάρα πολύ δυνατό. Ίσως, μάλιστα, να έχει εντοπίσει, ήδη, τον «εκλεκτό»… Δεν αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα από τη στιγμή που όλο το βάρος έχει πέσει στην ανεύρεση ενός winger που θα κάνει τη διαφορά. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τον επόμενο μήνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς