16.9 C
Athens

Άρης: Αναβαθμίζει το brand του με Ζερβινιό και πάει για ακόμη έναν φορ στο πλάι του Γκρέι

Ο Ιβοριανός αστέρας έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ο Μανού Γκαρσία δείχνει «ψημένος» και ο Άρης συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση με το δεύτερο φορ πίσω από τον Γκρέι, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ μπορεί να «κλείσει» μέχρι την Παρασκευή

Ο Άρης έχει συμφωνήσει στα πάντα με τον Αφρικανό αστέρα Ζερβινιό ο οποίος αναμένεται σήμερα ή την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του στους Κίτρινους. Μίας μεταγραφής που αλλάζει το «στάτους» των Θεσσαλονικέων κυρίως σε εξωαγωνιστικά επίπεδα και τους χαρίζει μπόλικη λάμψη και προβολή στο εξωτερικό, εκεί όπου ήδη συζητιέται η συγκεκριμένη τους κίνηση που όπως και να’ χει προκαλεί έκπληξη και θαυμασμό.

Και λέμε κατά βάση σε εξωαγωνιστικό επίπεδο γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τι και πόσα μπορεί να αποδώσει ο «ξυπόλητος πρίγκηψ» από την Ακτή Ελεφαντοστού εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Τουλάχιστον στο σήμερα με τον ίδιο να έχει «πατήσει» πλέον στα 35 του χρόνια και να προέρχεται από δεύτερο χιαστό μέσα σε μία πενταετία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν καταφέρει να αποδώσει έστω το 40% των δυνατοτήτων και της αδιαμφισβήτητης κλάσης του τότε οι οπαδοί του Άρη θα βγάλουν πολλά… γούστα, πέρα από την παλιά φανέλα με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος για να φορέσουν αυτή με το «27» του Ζερβινιό, όπως προφέρεται στα γαλλικά.

Για τον 35χρονο Ιβοριανό άσο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν κάποιοι χάνονται στη «μετάφραση» για τη σημερινή αγωνιστική του κατάσταση συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα χάνεται και ο ίδιος! Τα τελευταία τρία χρόνια δυσκολεύεται στο να βγάλει μία ολόκληρη σεζόν δίχως να μείνει στα «πιτς», αν και στην τελευταία του εξόρμηση στην Τουρκία και την Τράμπζονσπορ στάθηκε άτυχος πριν τα μέσα της σεζόν όταν «τσάκισε» το γόνατό του κι έμεινε εκτός μέχρι την στέψη.

Πριν… κατηφορίσει για την Τουρκία πάντως, κουβαλούσε κάτι από την λάμψη του παρελθόντος στα γνώριμα -για τον ίδιο- γήπεδα της Serie A ως παίκτης της Πάρμα. Έκρηξη στην πρώτη επαφή με την μπάλα ακόμα και στα 34 του, καλή φυσική κατάσταση, έξυπνες κινήσεις στον χώρο αγωνιζόμενος πολλές φορές ως κρυφό «10άρι» πίσω από τον στράικερ και φυσικά υπέροχα τελειώματα ανάλογα της τεράστιας ποδοσφαιρικής του αξίας. Συνολικά 89 ματς από το 2018 μέχρι τα τέλη της σεζόν 2020-21 στο «Ένιο Ταρντίνι» με απολογισμό 25 γκολ και 8 ασίστ.

Το αξιοσημείωτο; Σκόραρε με κάθε τρόπο (κεφαλιά, δεξί, αριστερό, φάουλ, πέναλτι). Το ανησυχητικό για τον Άρη; Από τις 89 συμμετοχές του αγωνίστηκε μόλις στις 9 ως «καθαρό» στράικερ. Και γενικότερα στην καριέρα του δεν ξεπερνούν τις 50. Εν κατακλείδι, δεν είναι ο φορ που έψαχνε ο Θόδωρος Καρυπίδης ώστε να πλαισιώσει τον Αντρέ Γκρέι, αλλά ο παίκτης που εφόσον είναι καλά στη φυσική του κατάσταση θα υποστηρίξει ιδανικά είτε το 3-5-2 είτε το 4-4-2 του Μπούργος. Αλλιώς θα ξεκινάει ως εξτρέμ ή με τον ρόλο του «πασπαρτού» Μαντσίνι.

Όλα τα παραπάνω μαζί με τις πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μέχρι την Παρασκευή ο Άρης θα κινηθεί για ακόμη ένα «καθαρόαιμο» φορ περιοχής. Αυτός (σχεδόν) αποκλείεται να είναι ο Σάντι Μίνα, αλλά επειδή είναι μία υπόθεση που δεν έχει κλείσει οριστικά και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ακόμη το παλεύει, θα αφήσουμε μία μικρή υποσημείωση.

Από εκεί κι έπειτα ο Άρης έχει «χτίσει» την ατζέντα του αναλόγως και έχει έτοιμη την εναλλακτική του Ισπανού φορ, που μάλιστα δεν αποκλείεται να συμφωνήσει με τους Κίτρινους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Οι διαδικασίες τρέχουν και άπαντες στις τάξεις των Θεσσαλονικέων κάνουν λόγο για έναν παίκτη με προοπτικές, σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και αρκετές παραστάσεις από τα γήπεδα της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κι αυτός είναι Αφρικανός με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν σε ομάδα της Ligue 1.

Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάτι παραπάνω, αλλά πλέον είναι θέμα ωρών να ξεκαθαρίσει το τοπίο (και) με τον δεύτερο φορ πίσω από τον Γκρέι, μαζί με τον «κλεισμένο» Ζερβινιό και τον υπό διαπραγματεύσεις Μανού Γκαρσία. Μέχρι την Παρασκευή τα σπουδαία.

Άρης: Στο στόχαστρο και ο Μανού Γκαρσία

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς