20.9 C
Athens

Μένει ως σύμβουλος ο Κλάτενμπεργκ, εξουσιοδοτήθηκε για συζητήσεις με τηλεοπτικούς παρόχους ο Β. Μαρινάκης

Ρόλο συμβούλου και εκπαιδευτή διαιτησίας θα έχει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αν δεν μείνει ως αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ - Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με τηλεοπτικούς παρόχους με φόντο την υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης

Επεισοδιακό ήταν το Δ.Σ. της Super League την Τρίτη (12/7) αφού δέκα ομάδες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο πόστο του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ και ενώ είχε προηγηθεί η… ανταρσία του Τάκη Μπαλτάκου που πρότεινε τον Στεφ Μπένετ.

Οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα την πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε ρόλο Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας εφόσον δεν μείνει στο πόστο του επικεφαλής της ΚΕΔ.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης – ο οποίος αντέδρασε έντονα κατά της ΕΠΟ και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του – εξουσιοδοτήθηκε για να ξεκινήσει συζητήσεις με τηλεοπτικούς παρόχους με φόντο την κεντρική διαχείριση από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Κατά πλειοψηφία (10 ΠΑΕ υπέρ, 2 ΠΑΕ κατά, 2 ΠΑΕ επιφυλάχθηκαν), οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League αποφάσισαν την πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της Super League, εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League για την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με τηλεοπτικούς παρόχους, για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από την αναπλ. πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη ΠΑΕ-Μελών της Super League θα επεξεργαστεί, το συντομότερο δυνατόν, το στρατηγικό σχεδιασμό για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας, την εγκαθίδρυση συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας και την εν γένει θεσμική ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αναφέρει η ενημέρωση της Super League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς