19.3 C
Athens

Ο Άρης ψάχνει την υπέρβαση με Πιερό, «αγκάθι» οι οικονομικές απαιτήσεις της Γκινγκάμπ

Το athlosnews.gr γράφει για την περίπτωση Πιερό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Άρη για τη θέση του σέντερ φορ αλλά η Γκινγκάμπ εξακολουθεί να μοιράζει «άκυρα» σε όσους ενδιαφέρονται για την απόκτησή του

O Άρης θέλει να κλείσει τις «τρύπες» του ρόστερ και μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μάνου αλλά και τις μεταγραφικές σειρήνες για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ψάχνεται για τη θέση στο «9» ώστε είτε να πλαισιώσει τον Μαυριτανό επιθετικό αλλά και τον Λουίς Πάλμα με έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, είτε να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του έχοντας το κεφάλι του ήσυχο ενόψει καλοκαιριού.

Σε αυτά τα πλαίσια και με αυτή τη λογική οι Κίτρινοι έχουν «σκανάρει» ήδη την ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) αγορά έχοντας ξεχωρίσει, μεταξύ άλλων, την περίπτωση του Αφρικανού στράικερ, Φραντζντί Πιερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o 27χρονος στράικερ από την Αϊτή βρίσκεται εδώ και μέρες στα «ραντάρ» των Θεσσαλονικέων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα οριστικές εξελίξεις στο ζήτημα της μεταγραφής του. Πάντως, σύμφωνα με τα γαλλικά και ισραηλινά Μέσα έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του έχει δείξει και η Μακάμπι Χάιφα, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ωστόσο οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις της Γκινγκάμπ που κατέχει τα δικαιώματά του μέχρι το 2024 καθιστούν από δύσκολη έως ακατόρθωτη την υπογραφή του από τους πρωταθλητές Ισραήλ.

Μακάμπι Χάιφα: Σβήνει το όνειρο για Πιερό, επιστρέφει o 35χρονος Ρουκαβίτσια

Ο Θόδωρος Καρυπίδης μετά τους Ντιόπ και Καμάτσο επιμένει… γαλλικά έχοντας βρει στο πρόσωπο του Πιερό τον βασικό σέντερ φορ της επόμενης σεζόν, πάντα σε συνεννόηση με τον Χερμάν Μπούργος. Βέβαια, στην περίπτωσή του ο Άρης θα ψάξει μία οικονομική υπέρβαση ανάλογη με αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, αφού η γαλλική ομάδα δύσκολα θα κατέβει κάτω από τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ κι ο παίκτης αξιώνει συμβόλαιο που σε ετήσια βάση «αγγίζει» τις 700χιλ. ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΕΡΟ

Ο Φραντζντί Πιερό είναι ένα καθαρόαιμο «εννιάρι» που τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας με τη φανέλα της Γκινγκάμπ. Εκεί, κατόρθωσε να αγωνιστεί συνολικά μέσα σε 3 σεζόν 78 φορές μετρώντας 28 γκολ και 6 ασίστ.

Τη σεζόν που μας πέρασε σταμάτησε στα 15 γκολ και τις 4 ασίστ σε 34 ματς στη Ligue 2, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης στο Βέλγιο με τη Μουσκρόν και στη Δ’ κατηγορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου με τη Ρίντινγκ Γιουνάιτεντ, πριν γίνει drafr στο Κολοράντο του MLS, όπου δεν πρόλαβε να αγωνιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Έχει ύψος 1,94μ., αρκετά δραστήριος εντός της περιοχής, καλός στο ψηλό παιχνίδι και με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά παρά το ύψος του.

Μάλιστα, είναι και διεθνής με την εθνική Αϊτής, με την οποία έχει καταγράψει 22 συμμετοχές και 14 γκολ από το 2018 και μετά.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς