21.4 C
Athens

Μακάμπι Χάιφα: Σβήνει το όνειρο για Πιερό, επιστρέφει o 35χρονος Ρουκαβίτσια

Ο Νικίτα Ρουκαβίτσια βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με τον Πιερό, διαβάστε το προφίλ του 35χρονου Αυστραλού που έχει αναδειχθεί δυο φορές πρώτος σκόρερ στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα

Η Μακάμπι Χάιφα είχε στο στόχαστρό της τον Αϊτινό Φρανζντί Πιερό για την κορυφή της επίθεσης. Ο 27χρονος διεθνής φορ έκανε θραύση στη Ligue 2 με τη φανέλα της Γκινκάμπ, σκοράροντας 15 φορές σε 34 ματς και οι πρωταθλητές Ισραήλ είχαν το όνομά του πρώτο στη λίστα τους.

Το όνειρο της απόκτησης του θηριώδη (1,94) επιθετικού ωστόσο φαίνεται ότι σβήνει για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον β’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η γαλλική ομάδα δεν κατεβαίνει από τα 3 εκ. ευρώ. Το ποσό κρίνεται απαγορευτικό για τους Ισραηλινούς, η απόπειρα για δανεισμό του Πιερό έπεσε στο κενό και κάπως έτσι η Μακάμπι οδηγείται σε μια δοκιμασμένη λύση.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το Ισραήλ, η επιστροφή του Νικίτα Ρουκαβίτσια θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Ο 35χρονος Αυστραλοουκρανός (γεννημένος στο Μικολάιβ που δοκιμάστηκε σκληρά από τη ρωσική εισβολή του Φλεβάρη) αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τη Χάιφα μετά από μια επιτυχημένη πενταετία (74 γκολ σε 175 συμμετοχές) με προορισμό τη Χάποελ Μπερ Σεβά και μετά από 10 γκολ σε 28 ματς όλα δείχνουν ότι θα ξαναφορέσει τα πράσινα της Μακάμπι.

Από το 2014 μέχρι το 2014 ο Ρουκαβίτσια αγωνίστηκε στη Γερμανία (σε Χέρτα, Μάιντς και Φρανκφούρτη χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία ωστόσο), ενώ έχει σκοράρει μια φορά στις 20 παρουσίες του με την εθνική Αυστραλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρουκαβίτσια ήταν πρώτος σκόρερ του ισραηλινού πρωταθλήματος τις σεζόν 2019/20 και 2020/21, πάντα με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς