15.7 C
Athens

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ένα «πολυεργαλείο» που… ξέμεινε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Μία κίνηση... από το πουθενά και από το πάνω ράφι για την εθνική ομάδα που εμφάνιζε μεγάλο κενό στο δεξί άκρο της άμυνας της και πλέον -ίσως- βρήκε το κατάλληλο (πολυ)εργαλείο για να το καλύψει

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ανακοινώθηκε κι επίσημα στη λίστα της εθνικής ομάδας για τα παιχνίδια του Ιουνίου στο Nations League και το athlosnews.gr σκιαγραφεί τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία που τον διατήρησαν στο κορυφαίο επίπεδο της Premier League και θα μπορούσαν να τον έχουν φτάσει σε καλύτερη λημέρια από αυτά στο Σέφιλντ.

Εθνική Ελλάδας: Με Μπάλντοκ στην αποστολή για τους αγώνες στο Nations League

Πρόκειται για τον πρώτο… Άγγλο που γίνεται Έλληνας για χάρη της εθνικής ομάδας. Οι ελληνικές ρίζες από την πλευρά του παππού του και η υπόσχεσή του να εκπροσωπήσει τη χώρα μας προς τιμήν του εκπληρώνεται και ο Μπάλντοκ είναι ικανός να πάρει τη φανέλα του βασικού δεξιού μπακ της «γαλανόλευκης» σπίτι του, με το «καλημέρα»!

Κι όχι άδικα. Ο 29χρονος αμυντικός θεωρείται από τους πιο σταθερούς των τελευταίων ετών στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την ομάδα που τού έδωσε την ευκαιρία να κάνει πράξη το όνειρο της Premier League και ο ίδιος αποφάσισε να συνεχίσει να την υπηρετεί, ακόμα και τώρα που δεν μπορεί να «ξεμπλέξει» από τα δίχτυα της Championship.

Ο Μπάλντοκ, ο οποίος αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για την ημιτελική φάση των πλέι οφ για την άνοδο στην Premier League, έχει καταγράψει συνολικά 166 εμφανίσεις με τα χρώματα των «Λεπίδων» μετρώντας 5 γκολ και 13 ασίστ, αλλά αν θέλει κάποιος να αναδείξει ένα στατιστικό που τον ξεχωρίζει αυτό εντοπίζεται στις ανακτήσεις κατοχών και τα πετυχημένα τάκλιν.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Κι αυτό γιατί βρίσκεται σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια στην πρώτη δυάδα των ποδοσφαιριστών της ομάδας του με το καλύτερο ποσοστό στα πετυχημένα τάκλιν (75%) αλλά και μόνος πρώτος στη φετινή Championship σε ό,τι αφορά τις ανακτήσεις κατοχών μετά από λάθος αντιπάλου.

Εν ολίγοις, ένα από τα πιο aggressive μπακ της Championship, με επιθετικές αρετές αλλά και σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, είτε σε σετ είτε κανονικής ροής παιχνίδι. Ο Μπάλντοκ ξέρει να χειρίζεται σωστά την μπάλα, έχει σωστές τοποθετήσεις στα στημένα, έχει υποπέσει μόλις σε 2 πέναλτι στην καριέρα του και έχει δεχθεί μόνο 30 κίτρινες μετά από 5 χρόνια στα γήπεδα της Αγγλίας.

Σίγουρα μία κίνηση… από το πουθενά και από το πάνω ράφι για την εθνική ομάδα που εμφάνιζε μεγάλο κενό στο δεξί άκρο της άμυνας της και πλέον -ίσως- βρήκε το κατάλληλο (πολυ)εργαλείο για να το καλύψει…

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς