19.2 C
Athens

Άρης: Ο Σούντγκρεν, ο Κουέστα και οι κλεφτές ματιές στα ταλέντα της Ατλέτικο

Ο Άρης διέλυσε άλλο ένα αφήγημα της ΕΠΟ και πλέον εστιάζει στον σχεδιασμό του ρόστερ της νέας σεζόν, με τους Μπούργος και Καρυπίδη να κάθονται στο ίδιο γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για ανανεώσεις συμβολαίων και νέες προσθήκες

Ο Άρης μπαίνει κι επίσημα σε ρυθμούς Ευρώπης, αφού η UEFA έδωσε ένα ακόμη γερό «χαστούκι» στην ΕΠΟ για το θέμα της ευρωπαϊκής αδειοδότησης με τους Κίτρινους να απαλλάσσονται από άλλο ένα αφήγημα της Ομοσπονδίας που έχει «θολώσει» μπροστά στα θέλω της «εξυγίανσης».

Η UEFA «ξεγύμνωσε» ξανά την ΕΠΟ και άναψε το πράσινο φως για την ευρωπαϊκή αδειοδότηση του Άρη

Οι Θεσσαλονικείς, όπως ήταν λογικό, θα αγωνιστούν δίχως θέματα στα προκριματικά του Conference League, ξεκινώντας από τον β’ προκριματικό στις αρχές Ιουλίου. Πλέον, το ενδιαφέρον έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων στρέφεται στον αγωνιστικό σχεδιασμό του ρόστερ της νέας σεζόν, σε μία χρονιά που θα είναι η πρώτη με τον Χερμάν Μπούργος στο τιμόνι από την αφετηρία αυτής.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει καθίσει ήδη στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο των Κιτρίνων, Θόδωρο Καρυπίδη με το μήνυμα για ενίσχυση να είναι σαφές, όπως και για ανανεώσεις βασικών στελεχών του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ. Κι επειδή όλα ξεκινούν από την άμυνα, τα φώτα στρέφονται πρώτα στην παραμονή του «νο.1». Ο Χουλιάν Κουέστα πραγματοποίησε μία ακόμα σταθερή χρονιά κάτω από τα γκολπόστ και ο Μπούργος έχει ζητήσει την παραμονή του κι από τη νέα σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρά τις μεταγραφικές σειρήνες από Κύπρο (ΑΠΟΕΛ) και Ισπανία (κυρίως από τη β’ κατηγορία).

Ο Άρης πρόκειται να προτείνει διετή ανανέωση του συμβολαίου του Κουέστα με μία μικρή αύξηση στις ετήσιες απολαβές του κι όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα πάρουν τον δρόμο της ανανέωσης στη συνεργασία τους, εφόσον δεν προκύψει νέο ενδιαφέρον με περισσότερα χρήματα (πάνω από 200.000 ευρώ) από αυτά που παίρνει ο Ισπανός κίπερ στους Θεσσαλονικείς.

Από εκεί και πέρα για τον Άρη υπάρχει πάντα στο προσκήνιο και το κεφάλαιο «Σούντγκρεν», με τον Σουηδό μπακ να βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΑΕΚ, αλλά να μην έχει βρει ακόμη τη χρυσή τομή με την Ένωση ενώ παράλληλα περιμένει και μία βελτιωμένη -σε οικονομικά πλαίσια- πρόταση από τον Άρη.

Ο Σούντγκρεν διεκδικεί συμβόλαιο 400.000 χιλ. ευρώ, από τον Άρη δεν υπάρχει η διάθεση για τέτοιο «άνοιγμα», αλλά όσο ο Σουηδός δεν τα βρίσκει με κάποια άλλη ομάδα ο χρόνος λιγοστεύει και δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα, συζητήσεις για ανανέωση γίνονται και με τον Χαβιέρ Ματίγια, με τον Μπούργος να υπολογίζει στον Ισπανό μέσο που όπως φαίνεται θα συνεχίσει στη Super League ακόμα και με μείωση των απολαβών του.

Σε ό,τι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό οι Μπούργος και Καρυπίδης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το ενδεχόμενο μίας άτυπης συνεργασίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης ώστε οι Κίτρινοι να δοκιμάσουν ταλέντα της Β’ ομάδας των Μαδριλένων ενόψει της νέας σεζόν.

Στις περιπτώσεις που έχουν ήδη ξεχωρίσει και συζητηθεί βρίσκονται αυτές του Τζόρντι Φερέρ (αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ, 22 χρονών) αλλά και του επίσης 22χρονου Ισπανού επιθετικού (δεξί εξτρέμ) Ντάβο Φερνάντες.

Βέβαια, το τοπίο για μεταγραφές και ανανεώσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσει από την 1η Ιουνίου και μετά, όταν Μπούργος και Καρυπίδης συναντηθούν εκ νέου στη Θεσσαλονίκη για να σχεδιάσουν τον Άρη της σεζόν 2022-23.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς